Parlament Teslića

Burno u Tesliću, drma li se skupštinska većina?

  • 07.06.2018. 19:36

Ponovo je bilo burno u teslićkom parlamentu. PDP je opet šokirao koalicione partnere i ostavio ih bez podrške. Rad načelnika nije dobio potreban broj glasova, a smijenjeni su i načenik Odjeljenja za prostorno uredjenje kao i direktor Doma zdravlja. PDP-ovci se kunu da to ne znači da je kolaciji došao kraj nego da su samo poslušali glas naroda koji je kako kažu nezadovoljna radom teslićkih vlasti.

"Ne radi se ovdje ni o kakvoj promjeni skupštinske većine već je samo izraz političkog nezadovoljstva, većine odbornika i građana na stanje u Tesliću, ja smatram da su za to dogovorni predsjenici opštinskih odbora partija koje nose i imaju većinu odbornika u skupštini opštine Teslić", istakao je Radojica Todić, predsjednik Kluba odbornika PDP-a SO Teslić.  

Milan Miličević ne obazire se previše na poteze PDP-a. Vjeruje da već po drugi put glasaju drugačije od vlasti zbog SNSD-a. Današnja imenovanja tvrdi neće ni spovesti, jer mu to kao načelniku zakon i omogućava.

"To je pravo načelnika, koji definiše Zakon o lokalnoj samoupravi, dakle oni će biti izuzeti od izvršenja domomenta dok se ne izjasne nadležni prije svega nadležna ministarstva", istakao je Milan Miličević, načelnik opštine Teslić.

I iz SNSD-a tvrde da nije riječ o prekompoziciji vlasti, ali drugačiji izgled većine ne isključuju. Tvrde da načelnik nema više podršku i da su  dosadašnji koalicioni partneri odlučili da poslušaju narod. Vjeruju i da tu nije kraj ovakvim potezima i da će tumbanja biti i dalje.

"Mislim da će se raspravljati o još odredjenim načelnicima ja ne bi iznosio koja su to odjeljenja, ali svakako da nije usvojen izvještaj ni jedng odjeljenja tu će biti još promjena", naglasio je Mišo Stojanović predsjenik Kluba odbornika SNSD-a SO Teslić.
  
Talasanje u teslićkoj skupštini započelo je na prošlom zasijedanju kada su odbornici PDP-a i Nezavisni klub odbornika ostali uzdržani kada je riječ o gradnji i kapitalnim investicijama. Tada je načelnik opštine sa dnevnog reda u posljednji čas povukao izvještaj o svome radu koji, ipak, danas nije dobio zeleno svjetlo.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм