Prekinuta nakon nekoliko sati

Burna Skupština SDS-a

  • 15.12.2018. 19:12

Burno je bilo na Skupštini SDS-a na kojoj je danas trebalo da se glasa o povjerenju Vukoti Govedarici. Ne samo da se nije došlo do toga jer su strasti uzavrele na samom početku. 

ATV-u je potvrđeno od nekoliko članova stanke koji su bili na sjednici da je krenulo sa povišenim tonovima a da je na momente situacija dolazila i na ivici incidenta. Na sjednicu stigli i delegati iz raspuštenog dobojskoj SDS-a što je predsjedniku stranke Vukoti Govedarici najviše zasmetalo. 

Tvrdi da su nasilno ušli na sjednicu jer ih on nije pozvao. Zbog njih je, kaže, morao da konstatuje da ne postoje uslovi da se sjednica održi. Na taj način Vukota Govedarica još jednom se spasio da njegova smjena bude uopšte razmatrana. Ko je odgovoran za krah SDS-a ni danas nije konkretno odgovorio. Zato je osuo po Dobojlijama. 

"Ja danas nisam pozvao delegatae iz Doboja oni su se odlučili da nasilno uđu i nije bilo dogovora da kako i na koji način to prevaziđemo ja sam konstatovao da ne postoje uslovi za održavanje i stranka će nastaviti onim koracima koji je donio glavni odbor stranke", kaže aktuelni predsjednik SDS-a, Vukota Govedarica.

Dobojlije pred kamere nisu htjeli. Prije početka sjednice rekli su nam da su na Skupštinu došli jer su oni i dalje u stranci. U salu u kojoj je održana sjednica ušli su kao i svi ostali u šta su se uvjerila i naša ekipa. 

Da uđe na sjednicu nije mogao nekadašnji predsjednik opštinskog odbora SDS-a u Čelincu. Njemu je ulaz zabranilo obezbjeđenje pod izgovorom da nije na spisku jer je isključen iz stranke. Međutim, unutra nisu mogli ni Čelinčani koji su i dalje članovi SDS-a. Za situaciju u kojoj se stranka trenutnmo nalazi krive predsjednika. 

"Dok Vukota Govedarica ne ode neće biti mira u SDS i to je jedan pokazatelj prekida ove skupštine zato što ti ljudi imaju puno pravo da prisutsvuju skupštini srpske demokratske stranke", rekao je Goran Tubak, bivši predsjednik OO Čelinac.

Dobojlije i Čelinčani nisu baš svima zasmetali. Neki SDS-ovci u tome što su oni došli ne vide nikakav problem. Potvrdili su da Skupština nije ni počela kako treba. Nije se došlo ni do dnevnog reda.

"Danas je pokazano nažalost da j u jednoj krizi podijeljni su oko stavova oko mišljenja ja se nadam da ćemo se vratiti svi u normalnu kolotečinu i da će SDS izaći iz svega snažniji nego što je danas", rekao je Miladin Stanić, šef Kluba SDS-a u NSRS. 

Strasti u SDS-u nije mogao da smiri ni Momčilo Krajišnik čije je pismo pročitano na samom početku. Bilo je dobronamjerno i razumno, toliko je otkrio Vukota Govedarica ne želeći da kaže šta je pisalo u pismu. Ipak se saznalo -  Krajišnik je pozvao da svi članovi koji su istupili iz stranke, ili su isključeni, vrate u SDS.