Nezadovoljan izborom Šarovića

Bundalo: SDS nakon izbora nije stabilniji

  • 01.07.2019. 14:33

Potpredsjednik SDS-a Drago Bundalo izjavio je danas Srni da nije zadovoljan izborom Mirka Šarovića za predsjednika te stranke i da SDS poslije izbora nije stabilniji, ali da poštuje volju većine.

"Glasao sam za /Milana/ Miličevića za predsjednika, ali prevladala je većina i moje je da poštujem njenu volju. Kada bih rekao da sam zadovoljan ne bih bio korektan i dostojan svojih izjava", istakao je Bundalo. 

On je dodao da se poslije unutarstranačkih izbora svi u SDS-u moraju okrenuti poslu i raditi na tome da se stranka koliko je to moguće što prije konsoliduje. 

Na pitanje da li je SDS poslije unutarstranačkih izbora stabilniji ili još više podijeljen, s obzirom na to da je odlučila mala razlika u glasovima delegata, Bundalo je rekao da stranka nije stabilnija i da na tome treba raditi. 

"Tako tijesan rezultat nije dobar, SDS je prepolovljen i bilo bi dobro da je bila veća razlika za bilo kojeg kandidata. Treba raditi na tome da stranka bude jedinstvena i na onom ko je izabran za predsjednika je da bude mudar i da ustabili stanje u stranci i da nema čistke, revanšizma i protjerivanja ljudi koji su mislili drugačije. Ako toga bude onda nema ni `s` od stabilizacije", rekao je Bundalo. 

Od 387 delegata koji su glasali na jučerašnjoj Skupšini SDS-a, Miličević je dobio povjerenje 181 delegata, a Šarović 205, dok je jedan listić bio nevažeći. 

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?