PDP nije organizovao protest

Vrh PDP-a za dva dana o nemirima u Banjaluci

  • 02.01.2019. 13:16

Poslanici PDP-a u Narodnoj skupštini RS, Perica Bundalo i Jelena Trivić, održali su konferenciju za medije povodom hapšenja predsjednika banjalučkog odbora, Draška Stanivukovića i slučaja "Dragičević".

Bundalo i Trvić su, tokom obraćanja, najviše pažnje posvetili radu institucija RS, prije svega Ministarstva unutrašnjih poslova i poručili da ga smatraju lošim. 

Pozvali su institucije na poštovanje Ustava i zakona. Iako je, u PDP-ovom pozivu, povod za konferenciju bio hapšenje Draška Stanivukovića, njemu je bila posvećena svega jedna rečenica. 

Šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj Skupštini, Perica Bundalo pozvao je institucije da Stanivukovića puste iz pritvora i poručio da će ta stranka za dva dana imati sjednicu Predsjedništva, na kojoj će zauzeti preciznije stavove o svim dešavanjima. 

Predsjednik stranke, Branislav Borenović nije ni došao na pres konferenciju, a na svom Tviter profilu, predsjedniku banjalučkog odbora PDP-a takođe je posvetio jednu rečenicu, poručivši da je policija upotrijebila bespotrebnu silu jer Stanivuković u crkvi nije stigao da zapali svijeću.
 
Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini, Jelena Trivić, nije željela da komentariše to što se o Davoru Dragičevića dva dana malo toga zna, a nije komentarisala ni hapšenje Draška Stanivukovića.

Poručila je da je netačno da je PDP organizovao protest 30. decembra, iako je ATV ranije objavila da je zahtjev za taj skup potpisao Pavle Knežević, a da su, uz njega, organizatori Anja Grubačić i Bojana Gajanović, mlade aktivistkinje te stranke.
 

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.