Privredna komora Srpske

Budžet Srpske za narednu godinu dobra osnova za razvoj

  • 20.12.2018. 12:48

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić i predstavnici Privredne komore Srpske i Unije udruženja poslodavaca saglasni su da Prijedlog budžeta Srpske za narednu godinu i Program ekonomskih reformi 2019-2021. godine predstavljaju dobru osnovu za nastavak fiskalne stabilnosti i snažniji ekonomski razvoj Republike Srpske.

Golićeva je danas u Banjaluci održala konsultacije sa predstavnicima Privredne komore Republike Srpske i Unije udruženja poslodavaca u vezi sa Prijedlogom budžeta Republike Srpske za 2019. godinu i Programa ekonomskih reformi Republike Srpske 2019-2021. godinu, prilikom čega su sagovornici razmijenili mišljenja o ovim ključnim dokumentima. 

Iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću saopšteno je da su predstavnici Vlade Republike Srpske upoznali predstavnike realnog sektora da je Vlada utvrdila Prijedlog Programa ekonomskih reformi, koji je usklađen sa ekspozeom predsjednika Vlade, te istakli da je ovaj dokument, u skladu sa smjernicama Evropske komisije, akcenat stavio na strukturalne reforme i da će ostale reforme biti definisane akcionim planovima. 

Sastanku su prisutvovali i ministar finansija Zora Vidović, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić, te predstavnici Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju i Ministarstva trgovine i turizma.