Krajišnik kod Viškovića

Budžet i program ekonomskih reformi što prije usvojiti

16:03, 28.11.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske Radovan Višković i predsjednik Fiskalnog savjeta Srpske Milenko Krajišnik ocijenili su danas da je od velike važnosti da se u što skorijem roku pristupi usvajanju budžeta i programa ekonomskih reformi za narednu godinu.

Na sastanku je istaknuto da postignuta budžetska i fiskalna stabilnost predstavlja dobru osnovu za nastavak reformi i realizaciju razvojnih programa, s ciljem ukupnog ekonomskog razvoja, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću. 

Naglašeno je da je pitanje javnih finansija, fiskalna disciplina i odgovornost među najvažnijim prioritetima za razvoj društva, te da je zajednički cilj Fiskalnog savjeta i nove vlade Republike Srpske u podizanju nivoa održivosti i efektivnosti finansijske odgovornosti. 

Govoreći o planiranim reformskim programima, Višković je istakao da je opredjeljenja da se u tim procesima konsultuju i uvaže stručna mišljenja i preporuke, te da se od javnih preduzeća očekuje da postanu nosioci investiranja i razvoja. 

Nacrt dokumenata Program ekonomskih reformi i Budžet za 2019. godinu dostupni su na internet adresi Ministarstva finansija Republike Srpske i komentari, prijedlozi i sugestije mogu se dostaviti u Ministarstvo finansija, napominje se u saopštenju.