Delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH

Broćeta: Nedovoljna briga federalnih vlasti o srpskim povratnicima

  • 05.04.2020. 10:38

Delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH iz srpskog naroda Goran Broćeta kritikovao je odluku Vlade FBiH o dodjeli sredstava opštinama za borbu protiv virusa korona, te ukazao da su srpska povratnička mjesta dobila simboličan iznos i da ispaštaju jer federalne vlasti ne vode dovoljno brige o njima.

Broćeta je ocijenio da je to jasan pokazatelj kako žive Srbi povratnici i da i u ovim teškim trenucima nisu ravnopravan narod.

- Drvaru je dodijeljno 40.000 KM, Glamoču ništa, a nekim drugim opštinama u Federaciji čak i 700.000 KM. To je zaista sramno i za svaku kritiku - smatra Broćeta.

Prema njegovim riječima, simboličan iznos povratničkim opštinama dodijeljen je zbog toga što srpski delegati u Domu naroda "pokušavaju biti korektni koliko je to moguće".

On je naveo da sve ovo govori koliko je Srbima teško i koliko imaju muka kao povratnici u Federaciji BiH.

- Trebalo bi da imamo svoje predstavnike na višim nivoima vlasti u FBiH. Legitimnim srpskim predstavnicima pripadaju mjesta potpredsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta FBiH i mjesto potpredsjednika Federacije - rekao je Broćeta i dodao da je to jedini način da se više počne brinuti o Srbima u FBiH.

Ministarstvo finansija FBiH za borbu protiv virusa korona namijenilo je opštinama 11.200.000 KM, od čega je Drvaru dodijeljeno samo 40.000, a Glamoč nije dobio nijednu marku.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.