Partija ujedinjenih penzionera

Brestovac: SzP da skine naš logo

  • 01.08.2018. 13:59

Zamjenik predsjednika Partije ujedinjenih penzionera /PUP/ Milan Brestovac rekao je da je bivši predsjednik ove stranke Ilija Vujičić samovoljno i neovlašteno stavio zvanični logo ove partije na zajedničku listu Saveza za pobjedu /SzP/, te da će PUP njegovo uklanjanje tražiti i sudskim putem ukoliko to bude potrebno.

"On logo nije mogao da stavi u ime PUP-a, već samovoljno u dogovoru sa opozicijom. Logo treba da se izbriše sa te stranice SzP-a, jer ne može tu biti u ime PUP-a. Poručujem SzP-u da skine logo", rekao je Brestovac Srni. 

On je danas poručio da je aktuelni predsjednik PUP-a Vinka Pušonja na tu poziciju legalno izabrana na sjednici Glavnog odbora stranke 15. maja, kada je, istovremeno, Vujičić smijenjen. 

"On tu više nema šta da traži. Takođe, Osnovni sud u Banjaluci je donio odluku i rješenje da se Vujičić briše iz registra, tako da je Pušonja zvanično i sudski ovjerena kao predsjednik PUP-a", rekao je Brestovac. 

On je poručio simpatizerima i članovima PUP-a da glasaju za listu DNS-a, s kojim je nedavno potpisan sporazum o saradnji na predstojećim izborima. 

"Vujičić nije Centralnoj izbornoj komisiji BiH prijavio PUP na izbore i to je neprocjenjiva šteta za stranku", podsjetio je Brestovac i dodao da se PUP održao uprkos pomenutim problemima i da ima 90 odsto formiranih opštinskih i gradskih odbora, bilježeći stalni porast broja članova. 

Predsjednik DNS-a Marko Pavić i predsjednik PUP-a Vinka Pušonja potpisali su juče u Banjaluci sporazum o saradnji tokom predstojećih opštih izbora i o postizbornoj saradnji s ciljem da, kako navode, zajednički doprinesu ukupnom boljitku Republike Srpske. 

Pušonja je tim povodom izjavila da ima rješenje da je predsjednik te partije.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.