Radio na terenu

Brčko: Policajac među troje novozaraženih

  • 07.04.2020. 17:48

Od troje novoozaraženih virusom korona u Brčkom jedno lice je policajac koji je radio na terenu, dok je dvoje došlo iz beogradske bolnice "Dedinje", rekla je danas šef Pododjeljenja za javno zdravstvo Vlade distrikta Anđa Nikolić.

Nikolićeva je na konferenciji za novinare navela da se ispituju kontakti novozaraženih i utvrđuje da li su u vezi sa tim ili nekim drugim klasterima.

- Ovo već postaje alarmantnija situacija za nas, što znači da se povećava broj klastera i ljudi za koje nismo baš ni sigurni kako su zaraženi. To više nije nešto protiv čega treba da se bori samo Јavna zdravstvena ustanova, nego svi mi - napomenula je Nikolićeva.

Direktor Јavne zdravstvene ustanove u Brčkom Nihad Šibonjić rekao je da je na Plućnom odjeljenju smješteno osam pacijenata zaraženih virusom korona, da je jedan pacijent priključen na respirator, dva su u teškom zdravstvenom stanju, dok je ostalih pet pacijenata stabilno.

Šibonjić je naveo da je jedan od pacijenata koji su u teškom stanju novozaraženi koji došao iz bolnice Dedinje, te dodao da hospitalizovani imaju i pridružena oboljenja, uglavnom bolesti srca.

On je napomenuo da među 750 zaposlenih u brčanskom Zdravstvenom centru nema zaraženih novim virusom.

Šef odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta Akif Pezerović rekao je da hospitalizovani pacijenti nisu mlađa lica, te da ih je dvoje starije od 65 godina.

On je podsjetio da je u distriktu do sada od virusa korona oboljelo 16 lica, da se pod nadzorom nalazi 1.321 građanin, te da je testirana 131 osoba, od kojih je negativno bilo 110, dok se za petoro čekaju rezultati.

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.