Bratunac: Novi načelnik nakon 20 godina

  • 07.12.2020. 11:14

Nezavisni kandidat za načelnika opštine Bratunac Srđan Rankić pobjednik je lokalnih izbora u ovoj opštini i on će na mjestu načelnika zamijeniti Nedeljka Mlađenovića iz SNSD-a, koji je 20 godina obavljao tu dužnost.

Prema podacima koje je objavila Centralna izborna komisija BiH, Rankić je dobio povjerenje 4.725 birača, dok je za Mlađenovića glasalo njih 4.167.

U novom sazivu Skupštine opštine Bratunac, koji čini 25 odbornika, biće šest odbornika SNSD-a, po tri odbornika Ujedinjene Srpske, DNS-a i SDA, te po dva odbornika SPS-a, SDS-a, Pokreta "Zajedno za Bratunac" i po jedan odbornik NDP-a, PDP-a, Bošnjačke liste i Saveza za novu politiku.

Odborničke mandate osvojili su Marko Mrkajić, Petko Rankić, Krsto Grujičić, Vidoje Zarić, Nenad Milovčević i Јovica Čelanović iz SNSD-a, Miladin Radović, Branislav Trišić i Brano Đurić iz Ujedinjene Srpske, Vehid Dedić, Ćazim Јusupović i Fehim Smajlović iz SDA, Boris Trninić, Boro Milanović i Miroslav Milanović iz DNS-a.

U skupštinskim klupama biće i Desimir Vulić i Darko Aleksić iz SPS-a, Radenko Milanović i Slavko Stojanović iz SDS-a, Goran Mihajlović i Radisav Јovanović iz Pokreta "Zajedno za Bratunac".

U bratunački parlament ušli su Radovan Petković iz NDP-a, Safet Golić iz Bošnjačke liste, Nedeljko Miladinović iz Saveza za novu politiku i Snežana Stojanović iz PDP-a koja je jedina izabrana žena u novom sazivu Skupštine opštine Bratunac.

Novoizabrani načelnik bratunačke opštine izjavio je Srni da očekuje dodjelu sertifikata izabranim kandidatima i zakazivanje konstitutivne sjednice Skupštine opštine.

- Ne očekujem opstrukcije i nadam se da će primopredaja biti obavljena na zakonit i civilizovan način, te da će biti formirana stabilna skupštinska većina za efikasan rad u narednom periodu - rekao je Rankić.

On je istakao da je u predizbornoj kampanji imao podršku 12 srpskih stranaka i da očekuje da će 15 izabranih odbornika iz tih partija formirati skupštinsku većinu.

- Izabran sam za načelnika opštine kao nezavisni kandidat iako sam član SNSD-a. Kandidovao sam se i pobijedio kandidata ove stranke jer se nisam slagao sa njegovim načinom rada - poručio je Rankić.

Тагови: