Miodrag Linta

Bošnjačke provokacije sramne

  • 06.01.2019. 11:51

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocjenjuje kao sramnu provokaciju odluku 25 udruženja iz Federacije BiH /FBiH/, na čelu sa "Majkama Srebrenice", koje su na adrese institucija Republike Srpske poslale slike leševa povodom 9. januara - Dana Republike Srpske.

"Nažalost, u pitanju je jedan u nizu upornih pokušaja bošnjačkih udruženja i dijela bošnjačke elite da se apsolutna laž da je Republika Srpska nastala na zločinu i genocidu nametne kao istina. Krajnji cilj plasiranja ove i sličnih laži jeste ukidanje Republike Srpske i stvaranje unitarne BiH u kojoj bi Bošnjaci imali dominaciju, a Srbi bili građani drugog reda", navodi Linta u izjavi za javnost.

On je podsjetio na činjenicu da je Republika Srpska nastala prije međunarodnog priznanja BiH, da je dobro osmišljena međunarodna propaganda definisala Srbe kako zločince i agresore, a Bošnjake kao žrtve genocida i zločina, kao i da su prije Srebrenice snage Nasera Orića počinile stravične zločine nad Srbima u srednjem Podrinju. 

Linta ističe da je strateški cilj Srbije i srpskog naroda očuvanje Republike Srpske u skladu sa Dejtonskim sporazumom, kao i njenog prava da slavi 9. januar - Dan Republike. 

On smatra da je povratak izvornom Dejtonskom sporazumu jedan od preduslova trajnog mira i stabilnosti u BiH i jačanja razumijevanja, povjerenja i dobrosusjedskih odnosa. 

Prema njegovim riječima, činjenice pokazuju da je Dejtonski sporazum u velikoj mjeri izobličen, jer su ga masovno kršili visoki predstavnici u BiH i Savjet za provođenje mira. 

"Stalni pritisci zapadnih sila i njihova otvorena podrška bošnjačkoj strani doveli su do toga da je razumijevanje i povjerenje među narodima u BiH na minimalnom nivou. Zbog toga treba insistirati da se Republici Srpskoj vrati više od 80 nadležnosti koje su joj na neustavan način oduzete i prenesene na nivo BiH", zaključio je Linta.

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина