Generalni sekretar DEMOS-a

Bosančić: Puna podrška inicijativama za demografsku obnovu Srpske

  • 13.05.2019. 18:20

Reagujući na današnji sastanak predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović sa članovima Savjeta za demografsku politiku Republike Srpske, generalni sekretar DEMOS-a Boran Bosančić dao je punu podršku inicijativama koje su dogovorene tom prilikom, kao i planu da se donese Nacionalni program za demografsku obnovu koji će da sadrži cijeli niz mjera.

"Loša demografska slika je najveći problem u Republici Srpskoj i zato je hvatanje u koštac s ovim problemom i najteži izazov. Vrlo je važno da se u ovom Nacionalnom programu demografske obnove obrati pažnja na demografsku politiku u vezi sa selom. Danas u Srpskoj imamo situaciju da u 217 sela nema nijednog stanovnika, a mnoga druga su na izdisaju. A snažno selo je osnovni preduslov za proizvodnju hrane, koju sve više uvozimo, pri čemu je vrlo često sumnjivog porijekla", smatra Bosančić.

On ističe da se u okviru mjera u Nacionalnom programu demografske obnove mora naći i način da se preko Investiciono-razvojne banke Republike Srpske omogući beskamatna i subvencionisana linija kredita za kupovinu domaćinstava na seoskom području, kako bi život na selu bio stimulativan, a ne ograničavajući faktor.

"Vjerujem da će u ovom mandatu to da prati i čitav niz mjera s nivoa BiH koje su neophodne i usko povezane sa privredom i spoljnotrgovinskom politikom", zaključio je Bosančić.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.