Gradska uprava Trebinje 

Borjan neovlašteno ušao u prostorije mjesne zajednice

  • 05.02.2019. 16:29

Kandidat koalicije "Trebinje može bolje" za gradonačelnika Trebinja Saša Borjan i šest njegovih pristalica neovlašteno su ušli u prostorije mjesne zajednice Lastva, gdje su održali predizbornu tribinu, saopšteno je iz Odjeljenja za opštu upravu grada Trebinja.

U saopštenju se navodi da su nadležni gradski organi o neovlaštenom ulasku u prostorije mjesne zajednice Lastva saznali od stanovnika ovog trebinjskog prigradskog naselja. 

"Ovim neovlaštenim ulaskom u prostorije mjesne zajednice Lastva, kandidat za gradonačelnika gospodin Borjan pokazao je da ne poštuje pravila i procedure, već da želi da sprovodi samovolju", navodi se u saopštenju. 

Iz nadležnog Odjeljenja navode i da je Gradski odbor PDP-a Trebinje, nakon slučaja u mjesnoj zajednici Gorica gdje je podnio zahtjev za korišćenje prostorija za potrebe predizborne kampanje bez navođenja kontakt podataka, to ponovo učinio i za svoje ostale tribine u trebinjskim naseljima.

"Na ovaj način žele da prikažu da ih neko opstruiše. To rade zlonamjerno i smišljeno", navodi se u saopštenju. 

Iz Odjeljenja za opštu upravu podsjećaju da se trebinjska Gradska uprava trudi da izbaci politiku iz svog rada i da iz tog razloga neće dozvoliti da je neodgovorni pojedinci uvlače u svoju predizbornu kampanju zbog nedostatka ideja i programa. 

"Još jednom, pozivamo sve političke partije da na vrijeme podnesu zahtjev za korišćenje prostorija mjesnih zajednica i to u skladu sa procedurom i na pravilan način, sa naglašenim kontakt podacima ovlaštene osobe", navodi se u saopštenju. 

Iz Odjeljenja su upozorili sve političke subjekte da će svaki naredni neovlašćeni ulazak u prostorije u vlasništvu Gradske uprave prijaviti nadležnim organima. 

Iz trebinjskog PDP-a jutros su saopštili da im je u subotu veče onemogućen ulazak u prostorije mjesne zajednice Gorica, iako su podnijeli zahtjev za njihovo korišćenje, zbog čega su javnu tribinu morali da održe u mraku ispred ovih prostorija. 

Iz nadležnog Odjeljenja su reagovali izjavom da PDP u zahtjevu nije dostavio kontakt informacije odgovorne osobe, zbog čega nisu mogli da je obavijeste gdje može da preuzme ključ od prostorija mjesne zajednice.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.