Preuzeo dužnost od Steve Mirjanića

Boris Pašalić preuzeo dužnost ministra

14:10, 20.12.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Novi ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić danas je preuzeo dužnost od dosadašnjeg ministra Steve Mirjanića.

Mirjanić je izjavio da su u proteklom periodu postignuti značajni rezultati, te da Ministarstvo treba da nastavi kontinuitet u realizaciji reformskih mjera nakon usvajanja Programa ekonomskih reformi Republike Srpske 2019-2021. godine, kao i budžeta Vlade Srpske za narednu godinu. 

Pašalić je u ime cijelog kolektiva zahvalio Mirjaniću na saradnji, kao i rezultatima iz prethodnog perioda koji svjedoče o značajnom napretku ostvarenom u svim sektorima, počev od poljoprivrede i veterinarstva, kao i šumarstva i vodoprivrede, saopšteno je iz Ministarstva. 

Oni su usaglasili osnove sadržaja Programa ekonomskih reformi iz oblasti poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i osnove plana rada Ministarstva za narednu godinu. 

Pašalić je prethodno radio kao pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske i kao profesor na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Banjaluci.