Boris Jerinić dobio najveću podršku za kandidaturu u Republici Srpskoj

19:36, 30.09.2020.
Izvor: ATV
Boris Jerinić, kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata za gradonačelnika Doboja, dobio je najveću podršku za kandidaturu u Republici Srpskoj. Jerinića uz njegov SNSD podržava 19 političkih subjekata.

 Među njima su samostalne partije, ali i  koalicije. Podrška je kaže Jerinić, pokazatelj njegovog rada u prethodnom periodu. 

"Sve ono što smo u proteklom periodu radili pokazalo se da smo na dobrom putu i da znamo svoj put cilj i pravac i naravno da su to prepoznali koalicioni partneri. Želja i cilj nam je da u naredne 4 godine završimo sve započete projekte u gradu Doboju i pokrenemo niz novih projekata", kaže Jerinić.

NDP, Demos, SPS, PDP 1999. samo su neki od potpisnika. Politički saradnici nisu imali dilemu. Potpis na koalicioni sporazum su stavili jer su uvjereni da se uz Jerinića nastavlja razvojni put Doboja. 

"Sa sadašnjim a i budućim gradonačelnikom planiramo da  naredne 4 godine dorpinesemo razvoju Doboju sa ciljem boljeg života naših građana", kaže Slađan Jović, koalicija Demos Prva SDS.

"Naša odluka je bila bez ikakvih dilema, DNS će uvijek podržavati razvojni put grada Doboja, a mi smo procijelili i osjetili da Jerinić radi u tom pravcu", kaže Slavko Gligorić, DNS.

Podrška nije izostala ni od bošnjačkih i hrvatskih partija. Pomoć koju dobijaju povrantici, ono je što ih je opredijelilo da podrže Jerinića. 

"U infrastruktrunim  projektima, obnovi , pomoći poljoprivrednicima i mi smo dogovorili da će grad Doboj u slučaju naše i pobjede gradonačelnika imati nastavak infrastrukturnih projakata u gradu Doboju", kaže Sevlid Hurtić, koalicija "Doboj u srcu".

"Mi već godinama imamo dobru saradnju u pomoći povratnika Hrvata na ovom području, trenutno radi se projekat obnove kuće, nekih 40 obnovljenih kuća“, ističe Tanja Zovko, HDZ BiH.

Politički stabilan grad, što šira koalicija i što brojnija skupštinska većijna, cilj je koalicije. Najveću snagu joj daje SNSD, ali je poručuje Jerinić, bitna podrška stranaka, kako bi, i u naredne  4 godine, imali više od 25 odbirnika u skupštini grada. Dodaje da neće iznevjeriti građane i da će raditi na tome da Doboj bude mjesto gdje će ljudi rado doalziti i osnivati porodice.