Borenović i Stevandić se sukobili na društvenim mrežama

  • 24.08.2020. 19:06

Politički smećar i ratni profiter protiv pulena kongresa SDA koji raspiruje mržnju u korist srpskih neprijatelja - tako su se Branislav Borenović i Nenad Stevandić "častili" na društvenim mrežama. U nedostatku stranačkih tribina zbog pandemije, politička borba se prebacila na društvene mreže: prvi čovjek PDP-a se oglasio na Fejsbuku sa salvom uvreda na račun svog kolege iz bh. parlamenta, nakon što je Stevandić izjavio da Borenović "raspiruje sjeme podjela pred susret Aleksandra Vučića sa vrhom Republike Srpske".

"Čujem da me mjerna jedinica za pokvarenost, poznati politički smećar Stevandić, ratni druker i nalogodavac za crveni kombi spominje. Srećan sam što takve izdajnike, ratne profitere, pljačkaše i papke godinama ne pozdravljam. Gnušam se i prezirem takve udbaške likove... i uvijek ću", kaže Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Lider Ujedinjene Srpske imao je spreman odgovor za Borenovića. Uz video gdje je podsjetio na govor lidera PDP-a na kongresu SDA, Stevandić poručuje da uvrede takvih kao što je Borenović, smatra komplimentom.

"Uvrede koje mi upućuju puleni kongresa SDA, gdje se javno zagovara ukidanje Republike Srpske a sjede u prvom redu zajedno sa predstavnicima proustaške stranke HSP, oduvijek sam smatrao komplimentom jer su na matrici AID-a i drugih agentura koje su zadužene za međusrpske podjele i mržnju u korist srpskih neprijatelja. O kulturi i riječniku, civilizacijskom nivou i ozbiljnosti izlišno je govoriti". kaže Stevandić.

Borenović, koji je i započeo prozivku na društvenim mrežama, kratko poručuje da je rekao šta je imao. Iako je dan ranije "osuo paljbu" po njemu na Fejsbuku, danas kaže da je Stevandić za njega nebitna osoba.

"Ne zanima me taj čovjek. Ja sam svoje rekao, u dvije tri riječi. To je za mene jedan nebitan lik. Tako da nemam, vjerujte, ne želim da trošim ni vaš medijski prostor na takve ljude", dodaje Borenović.

Ne želim da se poredim sa osobama koje nemaju ličnu kulturu, i ne znaju da se ophode prema svojim neistomišljenicima, kaže Nenad Stevandić. Ocjenjuje da Borenovićev pokušaj da minira sastanak lidera u Beogradu, govori ne samo o lošim namjerama, nego i o neozbiljnosti i nedoraslosti.

"Ko god dobija takve aplauze iz sarajevske čaršije, pokušavajući da poremeti međusrpske odnose, da sipa razdor i sve ostalo - taj je čovjek trajno sebe diskriminisao iz srpskog političkog života, i tu će uvijek biti kao ekspozitura sarajevske čaršije i nekih međunarodnih krugova", kazao je Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske.

Da nervoza u redovima PDP-a i te kako raste kako se bliže izbori, govore i događanja u Modriči. Gordana Vidović, predsjednik Seljačke stranke, ali i član Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini, kandidovala se za načelnika te opštine - što SE  kako ATV saznaje nije dopalo  pojedinim kolegama iz Kluba. Kako saznaje ATV, Jelena Trivić je zbog ove odluke Vidovićeve tražila da se ona izbaci iz Kluba. Gordana Vidović kaže da ne zna za to, ali podsjeća da je nju za načelničko mjesto kandidovala njena stranka, a ne PDP.

"Nemam nikakvu obavezu ni prema PDP-u niti bilo kojoj drugoj političkoj stranci, ni lijeve ni desne orijentacije, da se konsultujem sa nekim. Ja nastupam samostalno, i moja borba za mjesto načelnika ide u tom pravcu, kao samostalna kandidatkinja, ne da bih bila nekom podrška, nego sa namjerom da pobijedim", smatra Gordana Vidović, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Ni predsjednik partije nije upućen u razdor u parlamentarnom Klubu. Na pitanje da li će Gordana Vidović ostati u Klubu PDP-a ili ne, Borenović odgovara da treba sačekati konačne potvrde kandidata, i lista za lokalne izbore. Vidovićeva poručuje da od kandidature svakako neće odustati.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.