Bolnica u Trebinju: Stigla donacija EU u vrijednosti 230.000 KM

  • 06.07.2020. 14:48

Šef Delegacije EU u BiH Johan Zatler uručio je danas Bolnici u Trebinju dva respiratora i rendgen aparat vrijednosti 233.300 maraka KM.

"Ovdje smo da uručimo potrebnu opremu i da pokažemo da smo tu za vas kada postane teško", rekao je Zatler.

On je napomenuo da je donacija ranije stigla u još nekoliko bolnica na području cijele BiH.

"Posljednje dvije sedmice su nam bile podsjetnik da kriza nije završena, brojke rastu i ovdje. Jako je važno pratiti savjete i postupati po njima", ističe Zatler.

Primopredaji ove donacije prisustvovao je mnistar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić koji je zahvalio delegaciji EU na vrijednoj donaciji koja će, kako je rekao, biti od velikog značaja za medicinare koji rade sa oboljelim od virusa korona.

"Zahvaljujem i na prethodnoj donaciji anesteziološkog aparata zajedno sa ličnom zaštitnom opremom, tako da je vrijednost donirane opreme trebinjskoj Bolnici od EU do sada oko 330.000 KM", istakao je Šeranić.

Šeranić je zahvalio zdravstvenim radnicima koji su i sada i prije pokazivali požrtvovanost i opredijeljenost da stanovnicima ove regije pruže maksimalnu pažnju.

Vršilac dužnosti direktora Bolnice Trebinje za medicinska pitanja Stanko Buha rekao je da je današnja donacija od velikog značaja.

"Sva oprema koja dolazi preko EU je kvalitetna i zato nam ovo znači. Molim građane da budu odgovorni i da se pridržavaju mjera", rekao je Buha.

On je istakao da se situacija kada je riječ o broju pacijenata na trebinjskom Kovid-odjeljenju iz sata u sat mijenja.

"Imamo tri teža pacijenta koji su na kiseoniku, a nemamo nikoga na respiratoru", rekao je Buha.