Pale

Bogosluženja za Božićne praznike

  • 05.01.2021. 19:05

Jutarnjom liturgijom, večernjom službom i paljenjem badnjaka, srpska pravoslavna parohija Pale na Badnji dan počinje sa pripremama za najradosniji hrišćanski praznik – Božić.

Prema rasporedu bogosluženja, na Badnji dan u Sabornom hramu Svetog arhangela Gavrila liturgija će početi ujutru u 8.00 časova, dok će u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice na Palama i Mokrom, sveta liturgija početi u 9.00 časova.

Za Badnje veče u Sabornom hramu večernje bogosluženje i nalaganje badnjaka počeće u 17.00 časova, a božićna liturgija u ponoć, kada će vjernici moći da se pričeste.

U Crkvi Vaznesenja Gospodnjeg u Podgrabu večernje bogosluženje i u nastavku nalaganje badnjaka planirano je za 17.00 časova, saopšteno je iz Uprave parohije.

Večernja služba i nalaganje badnjaka planirani su za 18.00 časova u Crkvi Uspenja
Presvete Bogorodice na Palama i Mokrom.

Na najradosniji hrišćanski praznik, u četvrtak, 7. janauara, od 5.00 časova biće služena liturgija u crkvama na Palama, Mokrom i Podgrabu, posvećena prazniku rođenja Isusa Hrista, kao i obavljeno pričešće vjernika.

Iz paljanske parohije pozivaju sve vjernike da svojim prisustvom uveličaju najradosniji hrišćanski praznik uz poštovanje mjera uzrokovanih pojavom virusa korona.

U petak, 8. januara, drugog dana Božića, Sveta liturgija posvećena Saboru Presvete Bogorodice počinje od 8.00 časova u Sabornom hramu, a u crkvama Pale i Mokro jutrenje i liturgije od 9.00 časova.

Iz uprave parohije paljanske najavljeno je da će i u subotu, 9. januara, biti služene liturgije posvećene Svetom prvomučeniku i arhiđakonu Stefanu, prvom od sedam đakona koje su apostoli izabrali i rukopoložili.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.