Dobojska bolnica stabilizovala finansijsko poslovanje

Bogdanić pohvalio menadžment zbog finansijske stabilizacije ustanove

  • 31.10.2018. 13:07

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić prisustvovao je danas proslavi krsne slave Svetog apostola i jevanđeliste Luke u dobojskoj bolnici i tom prilikom izrazio zadovoljstvo postignutim uspjehom menadžmenata da stabilizuje finansijsko poslovanje ove ustanove.

"Za svaku pohvalu je to što smo u ovoj godini, koja je bila jedna od onih prelomnih, počeli da rješavamo finansijske probleme koji su se u proteklom periodu gomilali", izjavio je Bogdanić novinarima.

On je rekao da je bio svjestan tih problema, ali da je odlučeno da se ne smanjuju plate niti otpuštaju radnici, već da se gradi i čekaju bolji uslovi za rješavanje problema.

"Nadam se da će se u ovom objektu naredne dvije do tri godine proslavljati slava, a potom nastaviti u novoizgrađenom", rekao je Bogdanić i naveo da je u toku rješavanje tehničkih detalja kako bi se već ove godine postavio kamen temeljac za izgradnju novog objekta bolnice.

Direktor Bolnice Sveti apostol Luka Doboj Milorad Živković rekao je da je ove godine odrađeno mnogo posla, izmirene sve obaveze prema radnicima po raznim osnovama, riješen dio dugova prema Poreskoj upravi, reprogramiran dug prema "Elektroprivredi" i sa mnogim dobavljačima napravljeni takvi ugovori da ne može doći do blokade bolnice.

Živković je rekao da je, zahvaljujući resornom ministarstvu, dobojska bolnica ostvarila brojne korisne kontakte, kao što je Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" iz Banjaluke, od kojih očekuje donaciju uređaja za mjerenje gustine kostiju.

Načelnik Odjeljenja za ginekologiju Gordana Sredanović rekla je da od ove godine vrše laparaskopske operacije uz asistenciju ljekara Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, te intervenciju histeroskopije koju vrše samostalno.

Na spomen-obilježju u kompleksu bolnice prislužene su svijeće radnicima ove zdravstvene ustanove koji su poginuli u proteklom ratu.

Тагови: