Ministar posjetio bolnicu u Gradišci

Bogdanić: Mladi okosnica zdravstva i sigurnost za stanovništvo

  • 04.09.2018. 19:46

Moramo zadržati zdravstvene radnike, pogotovo mlade pune znanja, poručuje ministar zdravlja i socijalne zaštite.

Dragan Bogdanić posjetio je bolnicu u gradišci i razgovarao sa novozaposlenim radnicima. To su mladi ljudi, koji su svojim trudom zaslužili da budu ovdje, kaže Dragan Bogdanić.

"Očekujem da će oni jako brzo napredovati i da će sigurno da unaprijede ovu bolnicu i zdravstveni sistem, mnogo više od nas i da će oni biti ono što je najbitnije, okosnica zdravstva, sigurnost za stanovništvo RS i da će kroz svoje razmjene da donesu nova znanja koja su prisutna u Evropi i svijetu", poručio je Bogdanić.

Zato ih moramo zadržati i obezbjediti im siguran posao, dodaje Bogdanić. U posljednjih godinu i po u tu bolnicu zaposleno je devet mladih zdravstvenih radnika. Jedna od njih je i Biljana Vatreš. U bolnici je od marta ove godine, a medicinski fakultet završila je sa visokim prosjekom. 

"Ispoštovana nam je želja da radimo na odjeljenjima koja smo izabrali. To nam puno znači, jer čovjek ako radi ono što voli, onda ostvaruje najbolje rezultate", kaže Biljana Vatreš.

Vrata ove bolnice uvijek će biti otvorena za mlade ljude, voljne da uče, kaže direktor bolnice. Dodaje da iskustvo nije presudno za posao.

"Moram reći da su svi, od ulaska, pokazali vrhunsku predanost znanje i oprijedeljenje da nastave dalje u pravom pravcu i vrlo brzo su postali dio našeg tima", kaže direktor bolnice Mirko Manojlović.

Zato je ministar zdravlja obećao da će im Vlada biti na raspolaganju. Podsjeća da je zdravstvo jedan od resora u koje se najviše ulaže u Srpskoj.

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија