Bjelica: Pobijedila je Crna Gora, prava, iskonska, svetosavska i njegoševska

  • 31.08.2020. 07:22

Milovan Bjelica, načelnik Sokoca uputio je čestitku opoziciji u Crnoj Gori:

"Želim da čestitam pobjedu opoziciji u Crnoj Gori.

U svoje i u ime slobodarske Romanije čestitke upućujem koaliciji Za budućnost Crne Gore, Demokratama Alekse Bečića, koaliciji Crno na bijelo.

Nismo mi kako neki pogrešno govore i pišu "bratski narodi", mi smo braća rođena i to blizanci, jedno meso i jedna krv. Bol i nesreća jednog, bol je i nesreća i drugog. Zbog toga smo i mi po zimi i snijegu koračali u litiji.
 
Zbog toga Romanija stoji gdje i Bjelasica i Кom, uz Onogošt i Durmitor, Goliju, Ostrog i Кozaru, ali i uz Avalu i Frušku Goru, Кopaonik i Dinaru, Majevicu i Manjaču. Stojimo svi zajedno zagledani u Lovćen, u našu Luču u naš svetionik.

Litijama i molitvama, rijekom ljudi koji slave Boga u Crnoj Gori, a onda i širom srpstva "gdje god je srpska duša koja" kako je to pisao veliki Šantić Srpska pravoslavna crkva podsjetila je Crnu Goru, a preko nje i sve nas na put svetosavlja koji je i put slobode.

Mitropolit Amfilohije je snagom svoje ličnosti održao mir i dostojanstvo litija i svih okupljanja ovih mjeseci.

Ne treba da bude tijesno u Crnoj Gori nikome, niti treba da se neko unizi da bi drugima bilo bolje. Važno je da i ovi ali i svi izbori proteknu u miru, dostojanstveno i da se večerašnja izborna volja i želja naroda poštuje.

Ne doživljavam, a ne želim ni vi da to vidite tako, kao da se petljam u nešto u što nemam prava, sloboda i dostojanstvo svih nas treba i mora da bude svima važna. Tiče se ovo i mene, kao što se i vas tiče šta i kako će da bude u Republici Srpskoj.

Crna Gora, prava i iskonska je svetosavska i njegoševska, i kao takva ona je srpska ali i svih onih koji je vole i koji žele da žive u miru i blagostanju".

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)