U Sarajevo moramo ići sa jednim glasom

Bjelica: Nisam čovjek koji će borbu protiv vlasti pretvoriti u borbu protiv Republike Srpske

  • 19.02.2019. 22:25

U Sarajevo moramo ići sa jednim glasom, kaže Milovan Cicko Bjelica, potpredsjednik SDS-a i načelnik opštine Sokolac gostujući u emisiji "1na1" na ATV-u.

"Međusobna optuživanja nisu ničemu vodila, a bez obriza na sve mi moramo ići u Sarajevo sa jednim glasom, srpskim glasom i tu nema dileme i alternative", kaže Bjelica za ATV. 

Bjelica kaže da nisu bitne fotelje nego odbrana srpskih nacionalnih interesa.

"Ako će tražiti neko alternativu u poslanicima SDS-a i ostalih poslanika koji nisu u aktuelnoj većini u Predstavničkom domu, grdno se vara. Mi moram dole ići kada je u pitanju odbrana srpskih nacionalnih interesa i građana Srpske sa jednim glasom, bez obzira da li mi bili koalicija, moram zajedno podnijeti teret. Nisu bitne fotelje", ističe potpredsjednik SDS-a.

Potpredsjendik SDS-a kaže da nije čovjek koji će borbu protiv vlasti pretvoriti u borbu protiv Republike Srpske.

"Ovo što pojednici rade, sigurno će nanijeti veliku štetu i Srpskoj. Mene ne može isključiti neko iz SDS-a. Ja sam svoj život i zdravlje uložio u stranku. Dobio sam najveća priznanja. Govedarica ne zna više gdje se našao. On se nije snašao u ovoj poziciji i ne samo da je nezreo, nego je čovjek nedorastao ovoj poziciji i ne zaslužuje je", kaže Bjelica i dodaje.

"Mi ćemo sve učiniti da se Skupština SDS-a održi u narednih nekoliko sedmice. Ja sam bio 10 godina pod sankcijam, sve mi ukinuti i sad da jedan Govedarica odlučuje o mojoj sudbini", kaže Bjelica.

On ističe da je potrebna kritika vlasti, ali mora biti sa mjerom.

"Moraju se neke stvari amortizovati u Srpskoj. Mogu biti kritike, ali sa mjerom", kaže Bjelica.

Bjelica kaže da predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku biti mnogo teže nego u Banjaluci. 

"Dodiku neće biti nimalo lako, i lakše je mu je mnogo bilo u Banjaluci. Vidite da ne može da se postigne sporazum ni oko mandatara za Savjet ministara i mislim da će se to još razvući. Svi oni imaju svoje mentore, Komišić kaže NATO je broj 1, zato je potrebno srpsko jednistvo", kaže Bjelica za ATV.

Тагови: