Potpredsjednik SDS-a

Bjelica: Nema suda koji može da sudi istoriji jednog naroda

18:35, 20.03.2019.
Thumbnail
Potpredsjednik SDS-a Milovan Bjelica oglasio se danas saopštenjem u kojem je istakao da današnje izricanje drugostepene presude prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću u Hagu, kojom je osuđen na doživotni zatvor, dokaz da je politika sigurno pobijedila pravdu.

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

"Nema suda koji može da sudi istoriji jednog naroda. Ne postoji svjetska pravda, svjetska je samo nepravda. Pravda je na strani poniženih i malih, a sudovi uvijek u rukama moćnika i silnika. Zato pravde na zemlji nema. 

Tu ona riječ o nečovještvu i smrdljivim tragovima sudija sa topuzima, dobija svoju novovjekovnu, savremenu potvrdu. 

Tako i sada nije važno šta kaže neki sud u Hagu. 

Radovan Кaradžić je prvi predsjednik Republike Srpske. Za sve nas u Srpskoj on jeste i biće simbol slobodarskog duha i ostvarenje državotvornih težnji.

Njagov život i djelo, kao i njegovo stradanje daju našem narodu još jednu potvrdu o važnosti samopoštovanja i dostojanstvu koje samo vladanje sobom i nad sobom može da pruži. 

Pomaže nam da shvatimo da je jedini način da opstanemo na ovom prostru i u okruženju koje je sve samo ne prijateljsko, postojanje naše države u njenom punom kapactetu. 

To je za nas Republika Srpska, a Radovan je jedan od onih zbog kojih ta ideja živi.

Na nama je da u čast svih predaka, svih stradalih mučenika i pravednika, a na ponos potomaka, nastavimo njeno izgrađivanje u svakom smislu, do konačne slobode", stoji u saopštenju Milovana Bjelice.