Zajednički nastup srpskih predstavnika u Sarajevu

Bjelica: Čekamo zvaničan poziv SNSD-a

11:40, 14.02.2019.
Thumbnail
Na sjednici Predsjedništva SDS-a odlučeno je da ova stranka prihvati razgovor sa SNSD-om o zajedničkom nastupu srpskih predstavnika u Sarajevu i formirana je radna grupa koja će učestvovati u tim razgovorima, izjavio je Srni član Glavnog odbora SDS-a Milovan Bjelica.

Za razgovore sa SNSD-om, kaže Bjelica, iz SDS-a su određeni Mirko Šarović, Vukota Govedarica, Mićo Mićić, Milan Miličević i Darko Babalj. 

On je naglasio da u SDS-u očekuju zvaničan poziv, datum i mjesto održavanja od inicijatora te ideje, lidera SNSD-a Milorada Dodika. 

Bjelica je naveo da je prilikom nedavnog susreta na otvaranju Evropskog olimpijskog festivala za mlade od Dodika, koji je i predsjedavajući Predsjedništva BiH, dobio obećanje da će poziv za razgovor biti upućen SDS-u za sedam-osam dana. 

"SDS je uvijek spreman za razgovor i očekuje taj poziv iz SNSD-a, bez obzira da li bili u koaliciji ili ne. Spremni smo da branimo interese Republike Srpske i njenih građana u zajedničkim institucijama BiH, tako da naše djelovanje uopšte nije upitno. O svemu se može razgovarati", istakao je Bjelica. 

Izvršni komitet SNSD-a predložio je 2. februara strankama iz Republike Srpske u parlamentu BiH da formiraju čvrstu koaliciju za Srpsku i zajedničko učešće u organima vlasti na nivou BiH.