Poslanici odlučili

Bijeljina: Smijenjen zamjenik gradonačelnika, opoziv zatražio Mićo Mićić

  • 31.07.2019. 19:13

Dragan Đurđević smijenjen je sa funkcije zamjenika gradonačelina Bijeljine. Odlučila je to Skupština grada tajnim glasanjem.

Opoziv je tražio gradonačelnik Mićo Mićić, a u prijedlogu je navedeno da Đurđević nema dokazanih rezultata u radu. Đurđević ističe da nije očekivao ovakav potez. 

"Samo neprisustvo gradonačelnika i nečitanje obrazloženja od strane predsjednika Skupštine grada, pozivajući se na neke članove koje sigurno nije niko od vas razumio, a mislim zaista smo svi bili željni da na Skupštini čujemo razlog za moje razrješenje, to je nešto što je u skladu sa bontonom na kraju krajeva. Spletkarenje nije nikad dobro donijelo nikome, pa vjerovatno neće ni ovom sazivu Skupštine. Ostaje do izbora godinu dana pa kud koji mili moji", rekao je Dragan Đurđević, smjenjeni zamjenik gradonačelnika.  

"Vidjeli ste da od 29 odbornika koliko je danas bilo prusutno, 25 je glasalo za opoziv i samim tim je dokaz jedne podrške ovoj inicijativi, koja je upućena od strane gradonačelnika. U motive i razloge opoziva ja ne bih ulazio, to je pitanje za gradonačelnika, on je taj koji bira svoje saradnike", istakao je Slaviša Marković,  predsjedni Skupštine Grada Bijeljina. 

Pred odbornicima se našla i odluka o dobitnicima gradskih priznanja, a najveće priznanje Bijeljine, Povelja grada biće uručena predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na Dan grada - 24. septembra. Skupštinska većina odbila je amandman Kluba odbornika SNSD-a da Povelja grada bude dodijeljena i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku. 

"Jer su njih dvojica poprilično radili na svim ovim investicijama i Vlada Srbije, odnosno predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je upućivao sredstva prema Republici Srpskoj a sama Vlada Srpske je donosila odluku gdje će rasporediti ta sredstva i samim tim plasmanom u Bijeljinu smatrali smo da to možda ne bi bilo loše, ali izglasano je tako kako je izglasano", naglasio je Željko Grebić, odbornik SNSD-a.

"Procjena rukovodstva Skupštine, odnosno komisije je bila da ne bi trebalo ove godine ići sa dvije povelje, s obzirom da smo jednu povelju već usaglasili, da to bude Vučić, i nekih evo 20 i nešto godina, 12, 14 povelja je dodijeljeno i nikad nismo u jednoj godini dodjeljivali više od jedne povelje", istakao je Slaviša Marković, predsjednik Skupštine Grada Bijeljina.

Umjesto Đurđevića, funkciju zamjenika gradonačelnika, kako nezvanično saznajemo, mogao bi obavljati Predrag Jović, aktuelni zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara u tehničkom mandatu, i zamjenik predsjednika bijeljinskog odbora SDS-a. Đurđević je funkciju zamjenika gradonačelnika obavljao tri godine, kao kadar Srpske radikalne stranke Dr. Vojislav Šešelj.