Dan Grada

Bijeljina: Povelja grada Aleksandru Vučiću

  • 24.09.2019. 21:45

Predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću večeras je dodijeljena Povelja grada Bijeljine za izuzetan doprinos razvoju infrastrukture u Semberiji, prije svega, izgradnjom auto-puta koji će unaprijediti život u cijeloj regiji.

Povelju je primio generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković, koji je podsjetio da je Vučić jedan od inicijatora infrastrukturnog povezivanja Srbije sa Republikom Srpskom, ali i cijelom BiH.

"Uveren sam da auto-put neće samo odvoditi ljude iz Bijeljine, nego će ih ovdje i dovoditi, kako zbog ekonomije i posla po čemu je ovaj grad jedan od prvaka u Republici Srpskoj, tako i zbog lepota same Semberije", rekao je Selaković na svečanoj sjednici Skupštine grada povodom Dana grada koji je ustanovljen u znak sjećanja na prvo oslobođenje od fašističkog okupatora.

Gradonačelnik Mićo Mićić zahvalio je predsjedniku Srbije za veliki doprinos realizaciji razvojnih projekata u Bijeljini i Semberiji.

"Naše je opredjeljenje da Bijeljina bude grad budućnosti. Povezivanjem auto-putem sa Koridorom 10, odnosno sa Srbijom, Sarajevom i Banjalukom, za nas će biti novi prozor u svijet i ogroman zamajac u razvoju grada", rekao je Mićić.

Na svečanosti upriličenoj u Centru za kulturu "Semberija" uručena su gradska priznanja zaslužnim građanima i kolektivima.

Dodijeljene su i zlatne, srebrne i bronzane medalje "Knez Ivo od Semberije", kao i zlatne medalje "Filip Višnjić", te zlatne značke grada Bijeljina.

Među nagrađenima su "Elektro-Bijeljina", Udruženje porodica nestalih boraca i civila Semberije i Majevice, ljekari Milenko Popović, Dragan Đorđić, Dušan Cvjetinović, Goran Maksimović, Srđan Mijatović.

Svečanoj sjednici Skupštine grada Bijeljina prethodilo je tradicinalno polaganje vijenaca ispred spomenika oslobodiocima na centralnom trgu.

Na Dan grada, u Gradskoj upravi ranije je priređen i prijem za predstavnike Saveza udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata (SUBNOR).

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)