Broj inficiranih pao na šest

Bijeljina: Epidemiološka situacija pod kontrolom

  • 09.04.2020. 19:37

Epidemiološka situacija u Bijeljini je pod kontrolom. Tri pacijenta izliječena su od virusa korona, nakon čega se broj pozitivnih smanjio na šest. Od toga su 2 pacijenta smještena u bolnički karantin. Četiri osobe registrovane na Kovid-19 nalaze se u Domu učenika i njihovo kliničko stanje je stabilno. U prostorijama bivše psihijatrijske ambulante počela je adaptacija prostora za postavljanje naručenog "pisiar" aparata koji će ubrzati testiranje građana na virus korona.

"U bolničkoj izolaciji se nalaze još četiri pacijenta kod kojih postoji klinička sumnja. Uzeti su nalazi koje čekamo. Do sada u Bijeljini je testirano 116 lica i čekamo četiri nalaza. Imamo svega registrovanih šest pacijenata što je stvarno jedna povoljna epidemiološka situacija. Takođe, istakla bih da smo mi unazad nekoliko dana proširili krug testiranja. Testiramo sve osobe koje su bile u direktnom i indirektnom kontaktu sa inficiranim i svi njihovi rezultati su negativni. Takođe, započeli smo testiranje zdrav. radnika koji su neposredno učestvovali u radu sa inf. pacijentima i koji se nalaze na trijažnim punktovima. Takođe, njihovi rezultati sau negativni", izjavila je Milica Lovrić, v.d. direktora JZU bolnica "Sveti Vračevi" Bijeljina.

"Pod epidemiološkim nadzorom jutros imamo 515 osoba. Na GP Rača imamo pet osoba koje su uglavnom iz drugih lokalnih zajednica i koje očekuju upućivanje u svoje zajednice. U Domu učenika imamo četiri osobe, sve četiri osobe su bez tegoba. U karantinu u OŠ "Vuk Karadžić" imamo 60 osoba. Sve te osobe su trenutno bez tegoba", kazao je Duško Milovanović, direktor Doma zdravlja Bijeljina.

U karantin OŠ Vuk Karadžić juče je stiglo 50 novih kreveta čime je kapacitet povećan na 122 kreveta. Gradski štab Bijeljina na današnoj sjednici donio je i odluku da neki od privrednih subjekata od danas mogu nesmetano raditi. 

"A to su privredni subjekti koji se bave prodajom bijele tehnike, vodo materijala, sanitarije, elektro materijali, keramika, boje i lakovi, auto-dijelovi, uz normalno poštovanje svih procedura koje u ovoj vanrednoj situaciji zahtjeva i Gradski štab i glavni štab za vanredne situacije", smatra Predrag Jović, zamjenik gradonačelnika Bijeljine.

Jedan od Bijeljinskih privrednika izrazio je želju da donira 500 prehrambenih paketa. Prioritet imaju osobe sa invaliditetom i sve ugrožene i marginalizovane grupe, poručuju sa Štaba. Kompanija TRB podijeliće veći broj sredstava za dezinfekciju svim javnim preduzećima, a u blizini Gradske uprave sutra će biti postavljena i dva punkta gdje će se penzionerima od 7 do 10 časova poklanjati ta sredstva. 

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина