Bolnica "Sveti vračevi"

Bijeljina: Četiri novooboljele osobe

  • 01.04.2020. 09:19

U Bijeljini je devet lica pozitivno na virus korona, saopšteno je iz Bolnice "Sveti vračevi".

Prema podacima u 8.00 časova, u odnosu na jučerašnji dan na kodvid-19 pozitivne su još četiri osobe, očekuju se rezultati za devet uzoraka, a do danas su testirane 44 osobe.

Na virus korona pozitivan je pacijent iz Bijeljine koji je nedavno bio u bivšem Centru za srce u Tuzli, u kojem se prije nekoliko dana pojavila infekcija. On se nalazi u bolničkom karantinu na respiratoru.

U bolničkom karantinu s njim je i supruga čiji rezultat se očekuje, dok je kćerka negativna na virus korona, ali se nalazi u kućnom karantinu pod strogim nadzorom.

Pozitivan je i rezultat za suprugu dijaliznog pacijenta koji je pozitivan na kovid-19 i koji se nalazi u bolničkom karantinu, a njegova supruga je u Domu učenika.

Pozitivan je i nalaz za još jednog pacijenta koji se nalazi u Univerzitetskom kliničkom centru Banjaluka, a sa područja je Bijeljine.

On je trenutno na respiratoru, a njegova supruga takođe je pozitivna i nalazi se u karantinu u Domu učenika.

Iz bolnice navode da na području Bijeljine za sada postoje tri klastera, a u saradnji sa higijensko–epidemiološkom službom odmah je organizovano evidentiranje svih osoba koje su imale kontakt sa zaraženim licima.

"Bez obzira na trenutno stanje, nema mjesta panici, a oprez je podignut na najviši nivo", poručuju iz bolnice.

Ponovljen je apel građanima da se uzdrže od kontakata, da bi bilo što manje zaraženih.

Pod nadzorom je trenutno 79 lica.