Član Glavnog odbora SNSD

Barudžija: Krajnje je vrijeme da Draško Stanivuković prestane da se skriva iza svojih aktivista

  • 25.01.2020. 09:23

Krajnje je vrijeme da Draško Stanivuković prestane da se skriva iza svojih aktivista i da otkrije zašto ih je poturio da se prijave kao organizator protesta od 30. decembra 2018. godine koji su prekinuli novogodišnje koncerte i Banjaluci nanijeli ogromnu štetu, izjavio je Aleksa Barudžija, član Glavnog odbora SNSD.

On ističe da bi Stanivuković, da je odgovoran političar, u prijavi skupa naveo svoje ime, a ne bi isturio “žrtvene jarčeve” - troje svojih aktivista, izlažući ih tužbi za naknadu štetu.

- On nema pravo da morališe nad njihovom sudbinom jer su mu je oni lakovjerno stavili u ruke, ne razmišljajući o posljedicama. I oni sami trebaju da se zapitaju zašto ih je njihov šef prijavio i izložio tužbama, a sebe zaštitio - navodi Barudžija.

Prema njegovim riječima, jasno je da su ovi aktivisti iskorišteni za Stanivukovićeve političke trikove, a pitanje je vremena, ističe Barudžija, kad će ih odbaciti kao potrošenu robu.

Kako kaže, godinu od ovog protesta, nema jasnog odgovora zašto se u prijavi skupa našlo troje mladih Stanivukovićevih aktivista, odnosno zašto nigdje nema njegovog imena i samim tim, ni pravo formalne osnove, da odgovara za ono što je uradio.

- Kao i tada, i danas je jasno je organizator protesta bio PDP, odnosno Stanivuković, i to radi sopstvene političke ambicije. Zato, PDP danas mora izaći u javnosti i priznati da nisu u pitanju nikakvi “omladinci”, kakvu tezu poturaju u javnosti, nego njihovi aktivisti koji su iskorišteni za prijavu protesta. Dakle, izmanipulisani mladi ljudi koji su prihvatili ulogu “žrtvenih jarčeva”, ne znajući u kakvu zamku upadaju – navodi Barudžija.

Kako je i ranije najavljeno, Grad Banja Luka tužio je troje aktivista PDP-a, koji su prijavili skup, Pavla Kneževića, Anju Grubačić i Bojanu Gajanović, sa odštetnim zahtjevom od 178.000 KM. Tužba se temelji na šteti koja je nastala zbog otkazivanja novogodišnjih koncerata.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.