SNP

Banjaluka: U četvrtak potpisivanje peticije "Potpisom protiv NATO-a"

18:02, 07.07.2019.
Thumbnail
Srbski narodni pokret "Izbor je naš" organizovaće u četvrtak, 11. jula, na banjalučkom Trgu Krajine potpisivanje peticije pod nazivom "Potpisom protiv NATO-a", najavio je predsjednik ovog pokreta Dane Čanković.

"SNP će omogućiti građanima da se slobodnom voljom izjasne o pitanju ulaska u NATO. Nakon prikupljanja potpisa građana, peticija će biti upućena svim institucijama Republike Srpske i BiH", rekao je Čanković za Srnu.

Čanković kaže da razlozi za neulazak u NATO nisu samo u tome što je 1995. i 1999. godine taj vojni savez izvršio agresiju na srpski narod, već što se preko njega pokušavaju nametnuti one vrijednosti koje nisu prirodne za srpski narod.

"Razlog je i taj zato što stalnom politikom "zavadi pa vladaj" žele unijeti mržnju, pa i sukob između Srba i Bošnjaka, pravoslavlja i islama. Isti izvor koji kontroliše NATO inspiriše i bošnjačke političare da donesu zakon o zabrani negiranja takozvanog genocida", pojašnjava Čanković.

Čanković je rekao da je to, ustvari, nastavak neuspješnog pokušaja Engleza da sa njihov prijedlog Rezolucije o genocidu u Srebrenici usvoji u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija, jer bi se na taj način stvorila nepremostiva prepreka između Srba i Bošnjaka u smislu postizanja istinski dobrih odnosa između dva jako bliska naroda.

"SNP snažno podržava zvaničnu politiku predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika u smislu nepristajanja da BiH uđe u NATO i u tom smislu smatra problematičnim svako uslovljavanje da se formira Savjet ministara", zaključio je Čanković.

Početak potpisivanja peticije zakazan je za 11.00 časova.