Nova saradnja na pomolu

Banjalučki SDS bi u koaliciju sa SNSD-om

  • 21.10.2018. 19:17

Još jedan SDS-ovac spreman je na saradnju sa SNSD-om i to u Banjaluci. Odbornik u Skupštini grada Banjaluka, Aleksandar Petković, nedjeljno jutro prodmrao je fejsbuk statusom u kome kaže da ako rukovodstvo SDS-a dozvoli koaliciju sa SNSD-om na lokalnom nivou u Tesliću, Doboju ili Bijeljini da je i on spreman o tome razgovarati sa gradonačelnikom Banjaluke.

Dok Igor Radojičić kaže da protiv saradnje nema ništa, Aleksandar Petković za ATV kaže da će o detaljima ove ideje progovoriti nakon sjednice Glavnog odbora SDS-a. Riječ je, kaže, o njegovom ličnom mišljenju koje će na Glavnom odboru i saopštiti. Vjeruje da bi se zajednickom saradnjom riješile mnoge važne stvari u Banjaluci.

"Ja sam rekao svoj stav, šta će ostali reći, naravno, izlazili su i ostali nevezano za odluku Predsjedništva ili same SDS je očito da pojedinci misle da oni trebaju da kroz javnost govore neke stvari. I ja tako imam svoj stav koji želim da iznesem i ne želim da skrivam od javnosti", istakao je Aleksandar Petković, odbornik SDS u Skupštini Banjaluke. 

Igor Radojičić kaže da još od početka mandata komuniciraju sa svima i da su i do sada imali korektnu saradnju sa odbornicima iz svih stranaka. Što se tiče prisnijih odnosa sa SDS-om Radojičić smatra da prvo trebaju unutar sebe stvari dovesti u red pa tek onda razmatrati saradnju sa drugima. 

"Ukoliko su zainteresovani za saradnju i ukoliko imaju stav da učestvuju u daljoj transformaciji grada u još bolje mjesto dobrodošli su, mislim da prvo moraju unutar sebe da odluče kud i kako, a vrata Gradske uprave su otvorena da konceptualno dalje transformišu naš grad", istakao je Igor Radojičić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

Dok veći dio opozicije i dalje ne priznaje izborne rezultate od 7. oktobra, čini se da je sve veći broj onih koji bi, ipak, da sarađuju sa pobjednicima. Pa i na lokalnom nivou u Banjaluci gdje su opozicionarima puna usta nešto slabijih izbornih rezultata SNSD-a u gradu što ih, čini se, ipak ne sprečava da požele s njima u vlast. 

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.