Predsjednik Narodne partije Srpske

Banjac: Stanivuković je politički nezrela osoba

  • 24.04.2021. 17:12

Predsjednik Narodne partije Srpske /NPS/ Darko Banjac izjavio je za Srnu da diplomatski skandal i afera "bubica", koju je izazvao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, govori da je riječ o osobi koja je još politički nezrela.

- Njegova politička karijera i sve što radi politički zasniva se na performansima, a ne na ozbiljnoj politici, bez obzira ko šta mislio. Mnogo toga što je njegova politika i ono što priča nije realno, a suština načina na koji je vodio politiku i kako se predstavio u Narodnoj skupštini zasnivao se upravo na tome - rekao je Banjac.

On je ukazao da u slučaju sa "bubicom" nije riječ samo o političkom skandalu, nego se postavlja i pitanje krajnje namjere snimanja razgovora sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i zvaničnicima iz Srpske.

- Mislim da Stanivuković treba pod hitno da odraste, da ne predstavlja sebe u onom svjetlu u kojem inače nije. Vrlo dobro se zna šta je i ko je Stanivuković i šta sve i koliko ima - rekao je Banjac.

On je poručio da Stanivuković kada priča o onima koji imaju, treba prvo da krene od sebe.

- On treba da se vrati što prije u stvarnost i shvati da politika nije neki performans, da može da snima nekoga i ostalo. Ono što je on kao gradonačelnik Banjaluke priredio ili pokušao da učini, ali nije prošlo kraj obezbjeđenja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, jedna je velika sramota, prije svega, za Banjaluku - rekao je Banjac.

On ističe da se ni Banjalučani, ni Krajišnici, kao dobri domaćini i dobar narod, ne bave podmetanjima, snimanjima, nego "stoje na liniju čistoga obraza".

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izazvao je reakciju protokola predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kada je na sastanak rukovodstva Republike Srpske i Srbije u Banjaluci ušao sa "bubicom" i pokušao da snima razgovor.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.