Pojačanja u Demosu

Balaban, Šibarević i Jaćimović od danas uz Nedeljka Čubrilovića

  • 11.06.2019. 19:31

Odbornici u Skupštini grada Banjaluka Budimir Balaban, Milenko Јaćimović i Nenad Šibarević novi su članovi Demokratskog saveza. Ova tri odbornika do sada su bili članovi DNS-a i djelovali su u odborničkom klubu te stranke.

Kažu da se vraćaju u provjerenu ekipu, sa kojom su nekada bili u DNS-u. 

"Vidio sam da se u ovom trenutku ne razumijemo i da nisu u prioritetu javne politike i javni poslovi i zato sam se opredijelio da nastavimo raditi na javnim politikama što su nam osnove, jer mislim da bavljenje politikom je ustvari bavljenje javnim politikama", izjavio je Budimir Balaban, odbornik Demosa u Skupštini Grada Banjaluka.

"Jednostavno se vraćamo u neku provjerenu ekipu. U prošlih 10-ak godina sa predsjednikom Čubrilovićem, Balabanom i Bosančićem smo radili ozbiljne poslove na nivou grada i što se tiče infrastrukture i ja kao čovjek se prijatno osjećam sa tim ljudima sa kojim smo napravili ozbiljnu političku organizaciju Demosa", istakao je Nenad Šibarević, odbornik Demosa u Skupštini Grada Banjaluka.

Isto misli i prvi čovjek Demosa. Nedeljko Čubrilović poručuje da neće gajiti svađalačku politiku. Prioritet ove stranke su pripreme za lokalne izbore, a za nekoliko dana će oformiti i predsjedništvo Demosa. 

"Drago mi je što su prihvaćeni od svojih kolega u gradu Banjaluci i od rukovodstva Demosa u Banjaluci i da ne postoje nikavi animoziteti. Nije tu nikada bilo ružnih riječi između nekih struja ako su bile, više je to bio doprinos sa strane za ona dešavanja koja su iza nas, ali mi se okrećemo budućnosti. Onima koji imaju promaju, provjetravanje neka nastave. Demos je stranka spremna da sarađuje", naglasio je Nedeljko Čubrilović, predsjednik Demosa.

Nakon prelaska ova tri odbornika, Demokratski savez će u Skupštini grada Banjaluka imati šest odbornika, zbog čega će Demos postati jedan od najvećih klubova. Najavljuju i nova pojačanja, do kraja ove sedmice, ali ne otkrivaju imena. 

"Demos po cijeloj Republici Srpskoj na ovaj način dobija još jedno dodatno pojačanje i trenutno imamo 64 odbornika u Skupštini grada, gradova i opština u cijeloj Srpskoj. Formirano je i 46 opštinskih odbora u drugim odborima imamo određena povjereništva, a što se tiče samih većih gradova odnosno većih lokalnih zajednica. Trenutno imamo rekao je Boran Bosančić, generalni sekretar Demosa.

Balaban, Jaćimović i Šibarević promijenili su u posljednje dvije godine nekoliko stranačkih dresova. Budimir Balaban je nezadovoljan tadašnjim stanjem u DNS-u na ljeto 2017. napustio stranku i ubrzo se pridružio Jaćimoviću i Šibareviću u odborničkom klubu Sloboda.

Ni to nije dugo potrajalo pa su se odmah nakon izlaska Nedeljka Čubrilovića iz DNS-a sva trojica vratili u stranku Marka Pavića. I upravo je Pavić likovao povratkom trojca u stranku koji su poručili da bi DNS napokon mogao normalno da funkcioniše. Ubrzo su se priključili upravo stranci Nedeljka Čubrilovića. 

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)