Svečani doček

Avion kompanije "Rajaner" prvi put slijeće na banjalučki aerodrom

  • 30.10.2018. 07:43

Na međunarodnom aerodromu "Banjaluka" danas će biti organizovan svečani doček prvog leta kompanije "Rajaner" na liniji Stokholm-Banjaluka-Stokholm kojem će prisustvovati predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić.

Premijer Srpske ranije je istakla da banjalučki aerodrom ima odlične šanse da postane aerodrom regionalnog tipa, te da u njegovom razvoju i oživljavanju vidi ogromne mogućnosti i šansu za unapređenje i jačanje ovdašnje privrede, turizma i putničkog saobraćaja. 

Cvijanovićeva je tada naglasila da će veliki broj ljudi, koji su ranije išli na druge aerodrome u regionu, poput onih u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu, koristiti aerodrom u Banjaluci. 

Trninić je ranije rekao Srni da očekuje povećanje broja destinacija i zainteresovanost avio-operatera za uspostavljanje linija sa banjalučkog aerodroma, nakon što irska avio-kompanija "Rajaner" uspostavi vazdušni saobraćaj iz Banjaluke. 

Trninić je izjavio da su se poslije ove javile još neke kompanije koje su zainteresovane za saradnju.

"Nadam se da će postojati veliko interesovanje putnika, poslovnih ljudi, naših radnika u inostranstvu i turista i da će broj destinacija biti proširen", istakao je Trninić. 

Direktor Aerodroma "Banjaluka" Duško Kovačević vjeruje da će naredne godine broj putnika na banjalučkom aerodromu biti veći od 100.000. 

"Za nas je ovaj dan jedan od najznačajnijih. Najveća niskotarifna avio-kompanija u Evropi uspostaviće letove iz Banjaluke, što će donijeti ogromnu dobiti Banjaluci, Republici Srpskoj, ali i BiH", rekao je Kovačević Srni. 

Saradnja sa "Rajanerom" biće ozvaničena slijetanjem na banjalučki aerodrom prvog aviona na liniji Stokholm-Banjaluka-Stokholm, a, osim sa prijestonicom Švedske, ova avio-kompanija povezaće Banjaluku i Srpsku sa Briselom u Belgiji i Memingenom u NJemačkoj. 

Svečani doček prvog leta kompanije "Rajaner" planiran je za 10.10 časova. 

Тагови:
  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)