Petar Đokić

Auto put "9. januar" unaprijediće poslovne i privredne aktivnosti

  • 02.10.2018. 17:18

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da će auto put "9. januar", osim poboljšanja imidža Srpske, unaprijediti poslovne i privredne aktivnosti racionalnijim transportom i bržim kretanjem ljudi, robe i kapitala.

"Kao i svi drugi auto putevi koji su ranije izgrađeni, kao i ono što će se nastaviti da gradi, od izuzetnog značaja je za ukupan ekonomski razvoj i Republike Srpske, BiH i regiona u cjelini. Pogotovo zato što ćemo našom infrastrukturom pomoći da za određene vrste poslovnih i privrednih aktivnosti budemo tranzitno područje, a da ne kažemo koliko će to biti značajno sa stanovišta kvalitetnijeg i uspješnijeg poslovanja", ocijenio je Đokić.

Đokić je istakao da ovaj poduhvat mnogo doprinosi poboljšanju imidža Republike Srpske u svijetu, u kojem još, nažalost, vlada pogrešno mišljenje o ovdašnjoj situaciji.

On je naglasio da će ovaj auto put imati svoju pravu dimenziju tek u budućnosti, kada će svi moći da uvide njegovu prednost.

On je izrazio zadovoljstvo što sada na red dolazi izgradnja auto puta prema Brčkom i Srbiji, dodavši da očekuje da se naredne godine počne sa pripremom projekta i obezbjeđivanjem sredstava za njegovu realizaciju.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik otvorio je danas dionicu auto puta od mjesta Drugovići do Prnjavora dugu 25 kilometara, čime je završena izgradnja auto puta "9. januar" od Banjaluke do Doboja, za šta su izdvojena 402 miliona evra.

Dužina auto puta od Banjaluke do Doboja je 72 kilometra, a izgradile su ga domaće kompanije. Od sada će se ta dionica prelaziti za oko sat vremena.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм