Saradnja sa "Telekomom Srbije"

ATV će uskoro biti dostupna gledaocima širom planete

  • 19.04.2019. 19:17

Alternativna televizija, Radio-televizija Republike Srpske i televizija K3 će uskoro biti dostupne svim gledaocima širom planete. Danas su predstavnici ovih medijskih kuća potpisali ugovor sa "Telekomom Srbije", koji je dobio ekskluzivno pravo za emitovanje njihovog programa van granica BiH. Ovo je veliki dan za našu televiziju, kaže direktor ATV-a, Vedran Škoro.

"Ovaj ugovor ima višestruki značaj. Prvenstveno, Telekom Srbija dobiće ekskluzivno pravo za distribuciju našeg signala širom svijeta, a Alternativna televizija takođe dobija mnogo. Povećaće zastupljenost svojih programa na svim savremenim distributivnim platformama, a takođe će unaprijediti dostupnost signala i svih programa ATV-a za gledaoce u dijaspori, dakle za gledaoce širom svijeta," rekao je Škoro.

Osim što će imati otvoreno ogromno tržište, ATV planira da radi i serijski program u koprodukciji, ističe Škoro. Predstavnik "Telekoma Srbije", Vladimir Lučić poručuje da će dijaspora konačno na legalan način dobiti kanale iz regiona, a da će svi zajedno ulagati u dodatne sadržaje.

"Jedan bitan segment našeg budućeg projekta jeste ulaganje u sadržaj. Zato nam je partnerstvo sa bitnim nacionalnim televizijama u regionu veoma bitno. Posebna mi je čast što su najbitniji nacionalni kanali u Republici Srpskoj prihvatili da učestvuju u našem projektu," kaže Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju Telekom Srbija grupe.

U "Telekomu" očekuju da će televizije koje su potpisale ugovor dobiti nova sredstva - a samim tim, će moći da pruže bolju uslugu. Današnji domaćin, direktor "M:tel"-a Marko Lopičić, kaže da su ovim pokazali da su i dalje najozbiljniji igrač na telekomunikacionom tržištu u BiH.

"Današnji događaj je još jedan dokaz da postavljene ciljeve realizujemo i da paralelno pokušavamo da definišemo nove ciljeve, pomno prateći šta se dešava na globalnom tržištu telekomunikacija," rekao je Marko Lopičić, generalni direktor kompanije "M:tel".

Ugovor za emitovanje programa na svim meridijanima potpisali su, ispred RTRS-a, generalni direktor Draško Milinović, dok je za prnjavorsku K3 televiziju potpis stavio zamjenik direktora, Branko Dakić. 

"Ko bude želio da gleda ove kanale, da tako kažem kanale sa nacionalnom frekvencijom, čime prvenstveno mislim na Republiku Srpsku, moraće da se obrati "Telekom Srbija" grupi, da definiše uslove i sve što iz toga proizilazi," kaže Milinović.

Osim ugovora o ekskluzivnoj distribuciji sa tri medijske kuće, "Telekom Srbije", sa RTRS-om je potpisao protokol o saradnji u vezi sa proizvodnjom serijskog programa. To je, kažu u "Telekomu", jedan od njihovih strateških ciljeva.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.