Na TV-u i web portalu

ATV uživo od 10:45: Godišnjica Bitke na Kozari

  • 01.07.2018. 08:13

Na Mrakovici će danas biti obilježeno 76 godina od Bitke na Kozari, simbola stradanja i otpora srpskog naroda u borbi protiv nacista i ustaša, u kojoj je ubijeno oko 40.000 civila, a 68.000 ih je protjerano i internirano u logore.

Obilježavanje zajednički organizuju Odbor Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova i Odbor Vlade Srbije za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova. 

Programu obilježavanja prisustvovaće predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministri rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović, porodice, omladine i sporta Jasmina Davidović, za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, delegacija Narodne skupštine Srpske, Velimir Sakan, izaslanik člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladena Ivanića. 

Obilježavanju će prisustvovati i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević, studenti Kriminalističko-policijske i Vojne akademije iz Beograda, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predsjednik SP-a Petar Đokić, članovi udruženja za njegovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije. 

U 10.00 časova biće služen parastos kod Spomen-krsta, a u 10.45 časova položeni vijenci kod Centralnog spomenika. 

Programom je za 11.15 časova predviđeno obraćanje zvaničnika, a za 11.40 časova kulturno-umjetnički program. 

Bitka na Kozari počela je 10. juna 1942. godine i trajala je 27 dana, do proboja na jugozapadnom dijelu planine, 15 kilometara istočno od sela Međuvođe. Ova bitka, u kojoj su malobrojne partizanske jedinice branile narod u zbjegu, bila je značajna za cjelokupni partizanski pokret otpora jer je predstavljala primjer junaštva i odlučnosti boraca pred nadmoćnijim i dobro naoružanim neprijateljem. 

Cijeli program na Mrakovici ATV će prenositi uživo na svom TV kanalu i portalu.
 

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм