Arlov: Humanost i dobrotvori nemaju granica

  • 02.01.2021. 21:19

Anonimni donator iz Republike Srpske poklonio je  po  1.100 evra za jedanaestoro srpske djece u Glini.

Humanost i dobrotvori nemaju granica to pokazuje i primer anonimnog donatora iz Republike Srpske koji je danas nazvao Odbor za pomoć Srbima na KiM iz Banjaluke i rekao da želi da pomogne jednokratnom pomoći tri porodice sa više srpske dece, porodicama čija je imovina pretrpela razaranja od zemljotresa u Glini.

"Preko Vijeća srpske nacionalne manjine u Glini dobili smo spisak od tri porodice iz optine Glina: porodica Pešut iz Dabrine troje djece, porodica Arbutina iz Banskog Drenovca četvero djece i porodica Dragić iz Majskog Trtnika četvoro djece", kaže predsednik Odbora Milorad Arlov.

"Ovo je svetao primjer humanosti jednog anonimnog čovjeka koji daje već godinama lična sredstva preko Odbora i pomaže srpsku djecu na Kosovu i Metohiji, sada u Glini i izrazio želju da preko Odbora pomogne porodice sa više djece čija je imovina uništena od zemljotresa  u Kostajnici i Dubici. Lično sam juče bio u Glini, vidio da je teška situacija. Opet breme težine poklopilo je stanovnike Gline, Petrinje i Banije. Zemljotres nije birao, ali srpskom narodu koji je ostao i vratio se da tamo živi na vjekovnom ognjištu i svojim kućnim pragovima opet je donio muku i neizvijesnot. Najveću sličnost i gotovo identičnost po vekovnim mukama i patnjama imaju srpski narod na Kosovu i Metohiji i srpski narod u Hrvatskoj i sada već bivšoj Republici Srpskoj Krajini", Kaže Arlov i dodaje.

"Niti jedna nevolja ne zaobilazi Baniji i krajišnike, ali vjerujemo da će i ovo izdržati zahvaljujući podršci i humanosti.Zahvaljujemo se kabinetu Vlade Republike Srpske i  premijeru Radovanu Viškoviću koji je na inicijativu Odbora donio odluku i pomogao srpski narod u Glini sa 20 000 evra, kao i kabinetu predsednice na humanoj donaciji od 50 000 KM", navodi u saopštenju predsjednik Odbora Milorad Arlov.

(TVMost)

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.