Milorad Dodik

ANURS ugledna naučna i kulturna institucija

  • 24.09.2018. 14:03

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je danas predsjedniku Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske /ANURS/ Rajku Kuzmanoviću i svim članovima Akademije 25 godina osnivanja i rada ove institucije sa željom da ANURS i dalje bude predvodnik znanja, prosvijećenosti, kulturnog stvaralaštva i identiteta Srpske i njenih građana.

Dodik je istakao da je riječ o značajnom jubileju koji zaslužuje posebnu pažnju, ne samo akademske zajednice, već i društva u cjelini, jer je riječ o instituciji od visokog nacionalnog interesa, budući da predstavlja izvor društvenog, ekonomskog i kulturnog razvoja Republike Srpske. 

On je podsjetio da su uporedo sa Republikom Srpskom nastajale i izgrađivale se njene institucije, pa tako i ANURS, koji se zahvaljujući, prije svega, velikom entuzijazmu njenih osnivača, postepeno razvijao i izgrađivao proteklih 25 godina. 

Dodik je naglasio da je ANURS danas, na ponos i zadovoljstvo naroda u Srpskoj, ugledna i respektabilna naučna i kulturna institucija koja okuplja naučne radnike i stvaraoce, koji su svojim znanjem i izuzetnom sposobnošću spremni da se suoče sa brojnim problemima i izazovima koji zaokupljaju društvo. 

On je dodao da se rad Akademije, kao nezavisne i samostalne ustanove, bazira na naučnim principima i činjenicama koji imaju važnu ulogu u svakom društvu i nemjerljiv doprinos njegovoj izgradnji i napretku. 

Akadamija nauka i umjetnosti Republike Srpske utemeljena je 1993. godine.

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.