Nedeljko Čubrilović

ANURS generator novih ideja kojima treba da se kreće društvo

  • 24.09.2018. 11:55

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je danas Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske /ANURS/ 25 godina osnivanja i rada, koja je od osnivanja do danas jedan od važnijih temelja identiteta Srpske i generator novih ideja kojima treba da se kreće cijelo društvo.

Čubrilović je istakao da je upravo Narodna skupština Srpske vizionarskom odlukom na sjednici održanoj 1993. godine utemeljila Akademiju kao najvišu naučnu, radnu i reprezentativnu ustanovu Republike Srpske. 

On je naglasio da je uzvišena misija Akademije razvoj nauke, umjetnosti, kulture, očuvanje istorijskog nasljeđa i tradicije. 

Čubrilović je rekao da Akademija nauka i umjetnosti treba da ostane mjesto na kojem se promišljaju vitalna pitanja razvoja Republike Srpske i daju putokazi na osnovu kojih se, što je moguće bolje i brže, ostvaruju ciljevi njenog naučnog, umjetničkog, ekonomskog, tehničko-tehnološkog, obrazovnog i kulturnog razvoja, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske. 

"Akademija nauka i umjetnosti važan je faktor duhovne suverenosti i kulturne emancipacije naroda i kao takva treba da nastavi da služi isključivo nauci i naučnoj istini, a samim tim i opštem dobru cijele Republike Srpske. Zato, zadatak Akademije je da usmjerava, vodi i kritikuje da bi u svom razvojnom putu pravili što manje grešaka", smatra Čubrilović. 

Prema njegovim riječima, time je i odgovornost Akademija nauka i umjetnosti velika, možda i najveća. 

"Iskreno se nadam da ćete svojim naučnim znanjem, svako u svojoj oblasti, učiniti sve da ostanete istinski autoritet u nauci i profesiji, ali i da zajedno sa institucijama Republike Srpske kreirate procese na dobrobit svih naših građana", zaključio je Čubrilović. 

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином