Savez za promjene 

Anketni odbor uradio svoj posao

  • 15.06.2018. 17:08

Savez za promjene tvrdi da je izjava predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da će Narodna skupština Srpske odbiti zaključke Anketnog odbora "još jedan dokaz da upravo on urušava institucije", jer, kako navode, "sa pozicije predsjednika Republike naređuje poslanicima kako da glasaju".

SzP pita "kako je moguće da se predsjednik Republike postavlja kao mjera istine i naređuje ljudima šta je to istina". 

"Dodik se nadao da ovaj Anketni odbor neće biti sposoban da uradi svoj posao, kao što su to bili neki raniji. Nadao se da će biti nastavljeno zatašakavanje slučaja smrti Davida Dragičevića, pa mu je sada problem to što je Odbor uradio svoj posao i što namjerava da naloži i drugim institucijama da rade svoj", navodi se u saopštenju SzP-a. 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je predsjednik Anketnog odbora Branislav Borenović pokazao svoju nesposobnost i prizeman politički karakter jer je u zaključke ovog odbora unio svoje političke stavove koji su poznati od ranije. 

Na pitanje novinara da prokometariše poziv Borenovića da podrži izvještaj Anketnog odbora i da je šokiran njegovim izjavama u vezi sa tim izvještajem, Dodik je rekao da Borenovića šokira vjerovatno činjenica da je on predsjednik najjače političke partije u parlamentu, SNSD-a i da kao predsjednik te partije kaže da će odbaciti njegov sramni izvještaj koji je pokušao da zloupotrijebi, kao što je pokušao da zloupotrijebi i ovlaštenja skupštine.