Ministar zdravlja i socijalne zaštite

Alen Šeranić u posjeti Prnjavoru

  • 08.10.2020. 19:16

Dom zdravlja ali i opština Prnjavor su odradili sjajan posao na početku pandemije virusa korona, a sličan tempo je nastavljen i u narednim mjesecima - poručio je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske prilikom posjete Prnjavoru. Ocijenio je da je prethodnih mjeseci i Centar za socijalni rad dao značajan doprinos.

"S obzirom da ova epidemija korona virusa svakako, u svijetu, ali i u Republici Srpskoj, je donijela promjene u naše živote, donijela promjene u naše porodične živote, neko se lakše izborio sa tim, neko se malo teže borio sa tim, tako da svakako uloga Centra za socijalni rad i centara za socijalni rad u Republici Srpskoj, i relacija sa ministarstvom će u narednom periodu biti vrlo važna", rekao je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Šeranić se sastao sa načelnikom Prnjavora Darkom Tomašem, kao i sa direktoricama Doma zdravlja, Svjetlanom Malić i Centra za socijalni rad, Draganom Radulović. Tomaš se zahvalio ministru na tome što je bio uvijek dostupan za Prnjavor u teškim trenucima tokom pandemije, ali i na donaciji vozila prije godinu i po. Najavio je prelazak na trezorski sistem.

"Danas smo razgovarali i dogovorili da ono što Opština Prnjavor nije uradila početkom ove godine, a trebali smo, to je da obezbjedimo prelazak Doma zdravlja na trezorski sistem poslovanja, da ćemo to uraditi od 1.1.2021. godine, i mi smo spremni da odgovorimo ovom zadatku", istakao je Darko Tomaš, načelnik Opštine Prnjavor.

Na sastanku je bilo riječi o održavanju nivoa zdravstvene zaštite u Prnjavoru, ali i o infrastrukturnim projektima koje će podržati Vlada, između ostalog i projektu energetske efikasnosti objekta Doma zdravlja - koji je ministar obišao tokom posjete.
 

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина