Član SDS-a

Aleksandar Radić uhapšen zbog ispaljivanja zolje

  • 02.10.2018. 13:00

Aleksandar Radić uhapšen je juče u Banjaluci zbog ispaljivanje zolje na poslovnu zgradu u Banjaluci.

Aleksandar Radić (1976) iz Čelinca uhapšen je zbog sumnje da je ispalio zolju na zgradu koncerna Agram u Banjaluci 31. marta ove godine.

Na zolji je pronađen DNK uhapšenog lica, rekao je Dragan Lukač , ministra unutrašnjih poslova RS na vanrednoj konferenciji za novinare. On je rekao da postoje saznanja o najmanje još jednom licu koje je upleteno u ovaj slučaj, ali da više detalja o tom licu ne može danas da saopšti.

Radić Aleksandar je član SDS-a i povjerenik ove stranke u Čelincu.Kako je rekao Lukač, Radić je čovjek od povjerenja Vukote Govedarice i Dragana Mektića.

Invazivna priča opozicije da je narušena bezbjednost u RS u zadnjih nekoliko mjesec, željelo se pokazati kako se policija ne može nositi sa bezbjednošću u RS, rekao je Lukač.

Lukač je rekao da je riječ o sračunatom terorističkom aktu  koji je neko organizovao kako bi se pričalo o narušenoj bezbjednosti.

"Šta bi se desilo da su promašili tu zgradu i da je ona pala na neku kuću.", rekao je Lukač navodeci kako je sve moglo mnogo gore da prođe.

Jedan od motiva ispaljivanja zolje je narušavanje bezbjednosti u gradu Banjaluci, rekao je Lukač navodeći da je cilj prikupljanje političkih poena.

"Ovo je nešto što se nikad nije desilo ni u jednoj stranci u RS kako bi ostvarili političke poene", rekao je Lukač.

Lukač je dodao da je u slučaj ispaljivanja zolje upleteno još jedno ili više lica. 

Radić se trenutno nalazi na kriminalističkoj obradi i još nema saznanja da  li je od ranije poznat policiji.

 

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.