Aktivistkinja grupe "Pravde za Davida": Imamo podršku Generalštaba iz Sarajeva! VIDEO

  • 20.09.2018. 16:53

Aktivisti grupe "Pravda za Davida" prenoćili su ispred zgrade Policijske uprave u Banjaluci i nastavljaju protest, a kako se nezvanično saznaje, glavni cilj je stvaranje nereda uoči dolaska šef diplomatije Rusije, Sergeja Lavrova, u zvaničnu posjetu Republici Srpskoj.

Protesti su uslijedili nakon što je počela priprema prestonice Srpske za doček visokog Putinovog izaslanika.

Oni od sinoć ispred zgrade Policijske uprave Banjaluke zahtijevaju da se riješi ubistvo mladića Davida Dragićevića i uzvikuju slogane "ko je ubio Davida" i "ko je napao Davora", Davidovog oca.

Aktivistkinja "Pravde za Davida" sinoć je rekla da je ta grupa spremila saopštenje na engleskom, koje će biti proslijeđeno "prije svega engleskom ambasadoru, a potom i ambasadi Rusije i ambasadama svih članica Dejtonskog sporazuma". Prema njenim riječima, protest i njihovi zahtjevi imaju podršku "iz Sarajeva, iz Generalštaba" vojske BiH "pružaju podršku i da se brinu za bezbjednost ovih građana koji stoje ispred MUP-a".

"Kurir" nezvanično saznaje da su u Banjaluci zaista bili neki strani ambasadori i da je ovaj protest, koji je počeo sinoć, namjerno natempiran uoči zvanične posjete šefa diplomatije Rusije, Sergeja Lavrova, Republici Srpskoj.

Izvor: Kurir.rs

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.