Doboj

Nezadovoljni članovi SP nasilno ušli u salu, došla policija

  • 26.01.2020. 12:01

Sjednica Glavnog odbora Socijalističke partije trebala bi da bude održana danas u Doboju. U toku je sjednica Izvršnog odbora.

Sjednica GO se održava nakon što je iz Socijalističke partije predsjednik Petar Đokić isključio predsjednika Gradskog odbora u Banjaluci Gorana Selaka, šefa Kluba poslanika u Narodnoj skupštini Maksima Skoku i bivšeg ministra Milenka Savanovića.

Iz izvora iz SP saznajemo da Selak, Skoko i Savanović prisustvuju sjednici Izvršnog odbora, nakon koje bi trebalo da počne sjednica Glavnog odbora.

Član Socijalističke partije Ratko Jokić rekao je da mu nije dozvoljeno da prisustvuje Glavnom odboru partije, koja se održava u Doboju, zbog čega onemogućava ostale članove da prisustvuju sjednici.

Jokić je okupljenima ispred sale gdje treba da bude održan Glavni odbor rekao da, prema Statutu partije, ima pravo da prisustvuje sjednici.

On je pozvao na jedinstvo SP i zamolio da mu se dozvoli da se obrati na Glavnom odboru.

Jokić je na čelu grupe aktivista stranke koja je doputovala u Doboj iz Banjaluke.

Kako javlja reporter ATV-a sa lica mjesta, nezadovoljni članovi Socijalističke partije nasilno su ušli u prostoriju u kojoj bi trebalo da bude održana sjednica Glavnog odbora stranke, a prisutna je i policija.

Podsjećamo, nakon odluke Petra Đokića, članovi partije koji joj se protive, održali su ispred stranačkih prostorija u Banjaluci skup podrške isključenim članovima.

Petar Đokić je rekao da taj skup nije organizovala stranka, i da su, prilikom njegovog sazivanja, zloupotrijebljeni lični podaci članova.

"Njihov pokušaj destabilizacije partije nije i neće uspjeti", rekao je Đokić.

Goran Selak je najavio dolazak na sjednicu Glavnog odbora, iako nije pozvan.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)