Gradonačelnik Gradiške

Adžić: Poštovati mjere za sprečavanje širenja virusa korona

  • 23.03.2020. 17:47

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić pozvao je danas građane da budu odgovorni i poštuju sve mjere gradskog i republičkog Štaba za vanredne situacije s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

"Samo odgovornim ponašanjem i strogim poštovanjem naloženih preporuka i mjera možemo uticati na suzbijanje širenja virusa korona. Ovaj virus usljed neodgovornog ponašanja pojedinaca može poprimiti ozbiljne razmjere", napomenuo je Adžić.

On je istakao da je Dom zdravlja Gradiška obezbijedio dvadesetčetvoročasovno dežurstvo svih zdravstvenih službi i građani pozivom na određene telefonske brojeve mogu dobiti sve informacije.

"Svi građani koji zbog starosti ili zdravstvenog stanja ne mogu da nabave osnovne životne namirnice i lijekove svoje potrebe mogu prijaviti svaki dan do 17.00 časova na dežurni broj Civilne zaštite 121 ili broj 051/814-753. Organizovani timovi će, u skladu sa preporučenim količinama koje je propisao Republički štab za vanredne situacije, nabaviti i dostaviti namirnice do njihovih vrata, uz predočavanje fiskalnog računa", naveo je Adžić.

On je rekao da je na području Gradiške 565 osoba pod zdravstvenim nadzorom, a od 178 kontrolisanih, pet nije poštovalo riješenja o četrnaestodnevnoj samoizolaciji.

"Molim ih da ispoštuju proceduru kućnog karantina, u interesu njih, njihovih porodica i svih nas. Ako ne budu poštovali propisane mjere doprinijeće širenju zaraze na najuže članove porodice i sve nas. Kontrola će biti stroga, a nepoštovanje naloženih mjera sankcionisano pokretanjem prekršajnih i krivičnih postupaka. Lica koja nisu u stanju da provedu četrnaestodnevni karantin u svojim kućama biće prinuđena da to vrijeme provedu u karantinskom naselju na carinskom terminalu", napomenuo je Adžić.

On je sugrađanima poručio da trenutno nema mjesta za veliku paniku, te da njihovo ponašanje treba biti usmjereno na zaštitu ličnog i zdravlja svih ljudi u njihovom okruženju.