Saslušanje u Okružnom tužilaštvu

Adam Šukalo se za zloupotrebu službenog položaja izvlači na odmazdu?

  • 19.02.2019. 11:20

Adam Šukalo, bivši narodni poslanik saslušan je juče u Okružnom tužilaštvu Banjaluka na osnovu izvještaja koji je protiv njega podnijela Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Uprava je 9.jula prošle godine podnijela Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“, protiv lica inicajala Ž.B. (1976) i A.Š. (1978).

Kako je tada navedeno iz policije, za lice Ž.B. postoji osnov sumnje da je kao odgovorno lice u javnoj ustanovi sa sjedištem u opštini Gradiška, u istoj zaposlilo lice A.Š. a zatim ga rasporedio na radno mjesto za koje isti nije ispunjavao uslove. 

"Ž.B. je prema A.Š. uredno izvršavao obaveze iz radnog odnosa, dok se A.Š. nije pojavljivao na radnom mjestu i nije izvršavao radne obaveze", navedeno je u informaciji MUP-a RS. 

Šukalo je tada tvrdio da po ugovoru nije imao obavezu da radi osmočasovno radno vrijeme, već da ispunjava obaveze koje mu je direktor pisanim i usmenim nalozima davao.

Adam Šukalo je 2014. godine premješten sa mjesta načelnika odjela za opšte poslove u Opštini Gradiška na mjesto menadžera Centra za kulturu.

Šukalo je pred tužilaštvom tvrdio da u njegovom radu i premještaju nema nikakvog krivičnog djela. Pred tužilaštvom je rečeno i da je cilj bilo Šukalovo uklanjanje iz Opštine, te da je konkursom traženo da u Centar za kulturu dođe mašinski inžinjer, a ne pravnik što je on po struci.

Šukalo negira tvrdnje policije navodeći da je proces koji je pokrenut odmazda vladajuće stranke prema njemu.

Prema nezvaničnim informacijama, Kulturnom centru Gradiška nanesena je šteta od oko 24.000 KM.

Тагови: