Epidemiolog

Aćimović: Nisu evidentirane ozbiljnije nuspojave vakcinacije

  • 19.03.2021. 17:17

Epidemiolog Јela Aćimović rekla je da, za sada, nisu evidentirane ozbiljnije nuspojave kod građana koji su primili vakcinu "sputnjik", osim onih očekivanih.

Aćimovićeva je navela da su neke od očekivanih reakcija povišena temperatura, glavobolja, bol na mjestu aplikacije, bol u mišićima i kostima, te malaksalost.

Ona je pozvala građane da, iako je počela vakcinacija, poštuju epidemiološke mjere.

- Takođe, građani trebaju da budu svjesni značaja samozaštite jer kakve god mjere da se donesu - ako ne postoji svijest o samozaštiti, one neće dati rezultat - ukazala je Aćimovićeva.

Aćimovićveva je napomenula da je u proteklih 10 dana došlo do porasta novih slučajeva zaraze virusom korona, te da je trend kao što je bio krajem novembra, odnosno početkom decembra.

- Pretpostavljamo da je riječ o britanskom soju virusa jer je više teških upala pluća, veliki broj mladih obolijeva i virus se brže širi, a povećan je i broj ljudi koji ponovo obolijevaju od virusa korona - rekla je Aćimovićeva.

Ona je upozorila da i dalje postoji mogućnost povećanja broja zaraženih i slučajeva ponovnog obolijevanja.

- Kretanje virusa možemo ograničiti ili potpuno restriktivnim mjerama ili pojedinačnim pridržavanjem mjera od svakog pojedinca - navela je Aćimovićeva.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.