Direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica

Aćić: Objekti u naselju Bare biće opremljeni osnovnim potrepštinama

16:53, 18.11.2019.
Izvor: Srna
Projektom izgradnje 134 stambene jedinice u dobojskom naselju Bare, kojim će biti okončano raspuštanje alternativnih smještaja, predviđeno je i opremanje tih objekata osnovnim kućnim potrepštinama za šta je predviđeno 680.000 KM, izjavio je vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Marko Aćić.

On je naveo da je ukupna vrijednost projekta 7,7 miliona KM, te dodao da će objekti biti opremljeni osnovnim namještajem i tehnikom.

Aćić je rekao da je trenutno evidentirano 105 aplikanata za navedene stambene jedinice, te najavio reviziju spiska po okončanju izgradnje objekta, koji se sastoji od tri lamele sa stanovima različite kvadrature.

On je naveo da je Gradska uprava Doboj preuzela obavezu uređenja komanalne infrastrukture i neophodnih priključaka.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić očekuje da će radovi biti završeni prije marta 2022. godine, kada ističe predviđeni rok.

On je najavio da će, osim navedenog kopleksa, infrastrukturno biti uređeno i kompletno naselje Bare.

Gradnja 134 stambenih jedinica u tri lamele u naselju Bare relizuje se u o okviru projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem obezbjeđenja javnih stambenih rješenja, a radovi treba da budu okončani do marta 2022. godine.

Investitori su Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije, Grad Doboj, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, te Fond za povratak BiH.

Gradilište su danas, osim Aćića, posjetili predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, poslanici u Narodnoj skupštini Srpske iz Doboja, poslanik u Predstavničkom domu parlamenta BiH Obren Petrović, kao i predstavnici lokalne vlasti iz Doboja.