Nakon pogibije vojnika

Živi zid pozvao Kolindu da povuče hrvatsku vojsku iz svih misija

  • 24.07.2019. 16:06

Živi zid je, nakon napada na hrvatske vojnike u Avganistanu, pozvao predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović da povuče sve hrvatske vojnike iz misija u svijetu te da proglasi trajnu neutralnost po uzoru na neke evropske zemlje. 

"Pozivamo predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, kao vrhovnu zapovjednicu vojske, da momentalno vrati naše vojnike u Hrvatsku, da proglasi trajnu neutralnost, po uzoru na druge države u Evropi, poput Švedske, Finske, Austrije, Kipar, Malte, Irske i Švajcarske", poručio je saborski poslanik Damjan Vucelić.

On je na konferenciji za novinare sazvanoj poslije napada u Kabulu u kojem je jedan hrvatski vojnik poginuo, a dvojica ranjena, rekao kako je zadaća Hrvatske vojske da štiti naše granice.

"Težak i emotivan dan za cijelu Hrvatsku. Živi zid izražava saučešće porodici i prijateljima poginulog hrvatskog vojnika, kao i žaljenje zbog ranjavanja ostale dvojice", kazala je saborska zastupnica Snježana Sabolek.

Naglasili su kako je Hrvatskoj vojsci mjesto u Hrvatskoj, a ne u stranim zemljama gdje "ratuju za tuđe interese".

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.